12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022
12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Britanicii plătesc mii de lire sterline pentru a sta într-o… rulotă

Patronii din turism au ajuns să practice prețuri șocante la vacanțele în Anglia, din cauză că britanicii nu prea au alte opțiuni.

Un britanic a prezentat deja un caz în care i se cereau nu mai puțin de 71.000 de lire sterline pentru o săptămână de cazare în Cornwall.

Bărbatul din Yorkshire s-a arătat revoltat că o proprietate cu trei dormitoare din St Ives, Cornwall, pentru o săptămână, i-ar fi costat 10.232 de lire sterline pe noapte.

Însă acesta nu este singurul preț „obscen” pentru petrecerea a șapte zile pe litoralul englez.

- Advertisement -

Astfel, o săptămână într-un parc de rulote din Newquay costă 3.000 de lire sterline, în timp ce un sejur într-o casă cu cinci dormitoare de lângă Windsor este 33.000 de lire sterline, potrivit unei pagini web.

De asemenea, o proprietate în Cotswolds se închiriază cu 16.000 de lire sterline pentru șapte zile, iar o casă cu patru dormitoare în Devoran, Cornwall, poate ajunge la 4.000 de lire sterline pentru aceeași perioadă de timp.

Primarul orașului St Ives, Kirsty Kilmurry-Arthur, a spus că prețul este „total obscen” și „exorbitant” și susține că a fost făcut pentru a „atrage un anumit tip de turiști”.

Ea a declarat pentru MailOnline: „Este adevărat că proprietățile, în special cele de vacanță din St Ives, fac parte dintr-o piață scumpă. Eu personal cred că unele dintre prețuri sunt exorbitante și sunt concepute pentru a atrage un anumit tip de turiști, privând mulți oameni simpli de a se putea bucura de o vacanță în oraș”.

În medie, suntem unul dintre cele mai sărace zone din Marea Britanie, datorită salariilor mici și a ocupării sezoniere – noi, ca localnici, nu ne-am putea permite o săptămână de „vacanță” în frumosul nostru oraș natal”, a spus primarul.

În ciuda dezvăluirilor lui Nickerson care au provocat indignare în toată țara, site-ul Vrbo încă mai are case de vacanță listate la prețuri uriașe.

Cei care doresc o ședere în Cornwall, pot achiziționa un sejur de șapte nopți pentru 3.292 de lire sterline, în august, într-o rulotă cu două dormitoare, aproape de Newquay, scrie Daily Mail.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: