6.8 C
London
Monday, January 18, 2021

Britanicii, nu se mai simt acasă din cauza numărului foarte mare de imigranți

- Advertisement -

37% dintre britanici spun că „nu se mai simt acasă din cauza numărului foarte mare de imigranți”, potrivit unui sondaj YouGov.

Compania britanică de studii i-a întrebat pe locuitorii din diferite țări ale Uniunii Europene cât se simt de înstrăinați în propriul loc de origine în relație cu sosirea a tot mai mulți străini.

Intervievații au fost întrebați dacă sunt de acord sau nu cu o afirmație foarte clară: ”Străinii care trăiesc aici împrejur sunt atât de mulți încât nu mi se mai pare că sunt acasă la mine”.

Astfel, 37% dintre cei chestionați în Marea Britanie au răspuns că nu se mai simt acasă din cauza imigranților. Însă, surprinzător sau nu, britanicii care au votat pentru Brexit sunt abia pe locul 5 în Uniunea Europeană cu privire la această situație.

- Advertisement -

Potrivit sondajului, Italia este țara UE cu cele mai multe persoane care ”nu se mai simt acasă din cauza numărului foarte mare de imigranți”. 52% dintre cei intervievați în această țară au răspuns în mod afirmativ. Urmează la rând francezii și nemții, cu procente de 47% și respectiv 44%.

La coada clasamentului se află statele Europei de Est și Republicile Baltice, aproape toate cu procente sub 20%.

În România doar 18% au răspuns că se simt sătui de imigranți.

Nu uimește acest lucru, întrucât este vorba de țări în care procentul de imigranți este cel mai scăzut.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news