29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Britanici consideră că guvernul premierului Boris Johnson a fost prea lent în în răspunsul la coronavirus

Aplicarea de către guvern a măsurilor de distanțare socială a fost luată prea târziu

Mai mult de jumătate dintre britanici consideră că guvernul premierului Boris Johnson a fost prea lent în actul de a decreta carantină pentru a încetini răspândirea coronavirusului, potrivit unui sondaj de opinie publicat.

Sondajul Ipsos MORI, realizat online între 27 martie și 30 martie, a arătat că 56% dintre respondenți au considerat că aplicarea de către guvern a măsurilor de distanțare socială a fost luată prea târziu, comparativ cu 4% care au considerat că au fost luate prea curând.

- Advertisement -

Johnson a ordonat închiderea barurilor, restaurantelor, sălilor de sport și a altor întreprinderi la 20 martie, după ce au fost luate măsuri similare de către alte guverne europene, cufundându-și economiile într-o recesiune profundă.

Cifrele publicate miercuri au arătat că numărul persoanelor cu coronavirus care au murit în Marea Britanie a crescut cu +684 la un total de 3,605, mai puține decât în ​​Italia, Spania și Franța, dar mai multe decât în ​​Germania.

Johnson se confruntă, de asemenea, cu critici în legătură cu o derulare lentă a testelor pentru COVID-19.

Sondajul Ipsos MORI a arătat că 79% dintre respondenți au spus că evită să părăsească locuințele lor, cu 50% înainte de carantina dictată de guvern. Ipsos MORI a declarat că a intervievat 1.072 de adulți britanici cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: