13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Brexitul va costa Marea Britanie 257 miliarde de lire în urma încetinirii activităţii M&A

În urma Brexitului, Marea Britanie va pierde aproximativ 257 miliarde de lire în urma încetinirii sau amânării tranzacţiilor de fuziuni şi achiziţii (M&A) până în anul 2020, relevă un studiu recent  realizat de firma de avocatură Baker & McKenzie, în timp ce la nivel mondial impactul asupra tranzacţiilor M&A va fi de 1.200 miliarde de lirei, potrivit CNBC.

Încrederea şi credibilitatea stau la baza unei pieţe active de M&A”, scrie Michael DeFranco, director pe M&A în cadrul Baker & McKenzie, în cadrul raportului.

Pentru a recâştiga încrederea, guvernul britanic va trebui să rezolve uriaşa problemă a negocierii unei noi relaţii comerciale cu UE cât mai rapid posibil. Altfel, vom intra pe un teren periculos”, a adăugat DeFranco.

Estimările de mai sus se bazează pe un scenariu conform căruia Brexitul va genera un populism în creştere în Europa continentală.

- Advertisement -

În ultimele zile, au apărut semnale clare că piaţa de M&A din Marea Britanie nu va suferi un blocaj brusc, chiar dacă aceasta nu va mai înregistra ritmul de creştere anterior”, a declarat la rândul său Tim Gee, partener în cadrul Baker & McKenzie.

Există în continuare o mulţime de cumpărători şi vânzători pentru tranzacţia potrivită la preţul potrivit. Există avantaje clare: organizaţiile care vor să cumpere companii britanice vor descoperi că lira sterlină mai slabă face evaluările mai atractive”, a adăugat Tim Gee.

Potrivit Baker & McKenzie, şi IPO-urile vor avea de suferit în urma deciziei Marii Britanii de a ieşi din UE. “Perspectiva pentru IPO-uri este la fel de sumbră pentru că aceasta este şi mai sensibilă la factorul încrederii decât tranzacţiile M&A, astfel încât pe piaţa britanică va fi probabil destul de multă linişte în următori ani”, avertizează firma de avocatură.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: