14.2 C
London
Sunday, October 24, 2021
14.2 C
London
Sunday, October 24, 2021

Brexitul, exclus de pe agenda unei întâlniri de săptămâna viitoare a ambasadorilor statelor UE

O discuţie referitoare la relaţia post-Brexit dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană a fost exclusă de pe agenda unei reuniuni de săptămâna viitoare a ambasadorilor statelor membre ale UE, din cauza blocării negocierilor, a declarat miercuri un diplomat european, transmite Reuters, conform news.ro.

Publicaţia Guardian a relatat anterior că problema nu va fi discutată la reuniunea ambasadorilor din cele 27 de state membre, cu toate că diplomaţii au spus că acest lucru se referă la o întâlnire regulată a Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi, care va avea loc pe 2 septembrie.

- Advertisement -

Oficialii UE consideră că guvernul britanic este pregătit să rişte un exit fără acord, la încheierea perioadei de tranziţie, pe 31 decembrie, şi că va încerca să dea vina pe Bruxelles, dacă discuţiile vor eşua, potrivit Guardian.

Guvernul german, care deţine preşedinţia rotativă a consiliului UE, intenţiona să discute despre Brexit în timpul reuniunii, dar a renunţat pentru că nu a avut loc ”un progres tangibil” al discuţiilor, potrivit unui diplomat UE citat de publicaţie.

Un diplomat al UE apropiat agendei de discuţii a confirmat că Brexitul a fost eliminat după runda de convorbiri de săptămâna trecută dintre Londra şi Bruxelles, care nu a înregistrat progrese.

Michel Barnier, negociatorul ef al UE pentru Brexit, a reiterat miercuri un apel pentru încheierea unui acord cu Marea Britanie referitor la relaţiile viitoare până la sfârşitul lunii octombrie.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: