6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Brexit-ul ar costa Marea Britanie 100 miliarde lire si aproape un milion de locuri de munca

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea provoca un „șoc serios” economiei britanice, astfel că ar afecta aproape un milion de locuri de muncă, arată un studiu publicat, duminică, de principala organizație patronală din țară, Confederația Industriei Britanice (CBI), informează AFP.

Conform studiului realizat de firma PwC la solicitarea CBI, Brexitul ar putea cauza pierderi de aproximativ 100 de miliarde de lire, reprezentând 5% din PIB-ul anual.

Potrivit directorului general al CBI, Carolyn Fairbairn, părăsirea Uniunii Europene ar fi „o adevărată lovitură pentru nivelul de trai, locurile de muncă și creșterea economică”.

- Advertisement -

Chiar şi în cel mai bun dintre cazuri, aceasta ar provoca o şoc serios economiei Marii Britanii“, a adăugat ea.

Brexitul ar costa Marea Britanie aproape 950.000 de locuri de muncă, ceea ce înseamnă că rata şomajului va fi în 2020 cu 2% până la 3% mai ridicată decât dacă ţara rămâne în UE, potrivit studiului.

Pe 23 iunie, în Marea Britanie va fi organizat un referendum asupra menţinerii în blocul european. Sondajele arată că intenţiile de vot pentru “da” sau “nu” sunt sensibil egale şi că 20% dintre alegători sunt indecişi, cu trei luni înainte de referendum.

Vote Leave, unul din grupurile care fac campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE, a respins rezultatele studiului comandat de CBI. Coordonatorul Vote Leave, Matthew Elliot, a declarat la BBC că scenariile expuse în studiu sunt “părtinitoare” şi a repetat că părăsirea UE este “singura opţiune bună

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: