19.5 C
London
Saturday, August 28, 2021
19.5 C
London
Saturday, August 28, 2021

Boris Johnson vrea sa scoata Camera Lorzilor din Londra

Premierul britanic Boris Johnson intentioneaza sa mute din Londra camera superioara a Parlamentului, Camera Lorzilor, la York, oras din nordul Angliei, a relatat Sunday Times, citat duminica de Reuters.

La alegerile nationale de luna trecuta pentru camera inferioara, conservatorii lui Johnson au castigat mai multe mandate in nordul Angliei, care voteaza in mod traditional cu Partidul Laburist (de opozitie), asigurandu-si o larga majoritate in Parlament.

In vederea consolidarii acestor castiguri, Johnson a promis sa sporeasca investitiile in nordul Angliei, care a avut de suferit din cauza declinului industriilor grele si a politicilor de austeritate ca urmare a crizei financiare, a relatat Sunday Times, fara a cita surse.

- Advertisement -

York, fondat de romani si renumit pentru impunatoarea sa catedrala, este prima alegere pentru mutare, in detrimentul Birmingham, al doilea oras ca marime din Marea Britanie.

Camera Lorzilor, fondata in 1801, ai carei membri nu sunt alesi, ci numiti de regina din randul aristocratilor si al inaltului cler, este considerata in principal un mecanism de revizuire si perfectionare, dar are tehnic dreptul de a bloca legi.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: