7.8 C
London
Monday, November 22, 2021
7.8 C
London
Monday, November 22, 2021

Boris Johnson vrea să fie construit un pod care să lege Marea Britanie de Uniunea Europeană

Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, a declarat că ar trebui construit un pod care să lege Marea Britanie de Uniunea Europeană, după ce Regatul Unit va părăsi în mod formal Blocul comunitar, a relatat cotidianul Daily Telegraph, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Johnson, unul dintre cei mai vocali politicieni care au militat pentru ieşirea Marii Britanii din UE, i-a transmis preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, că este ridicol că cele două ţări sunt legate de o singură cale ferată, sugerând că ar trebui construit un pod între Regatul Unit şi Franţa.

Sunt de acord. Haideţi să facem asta”, a fost replica lui Macron.

Succesul nostru economic depinde de buna infrastructură şi de bunele conexiuni. Canalul Mânecii ar trebui să fie doar primul pas”, a scris Johnson pe Twitter, potrivit Mediafax

- Advertisement -

Cu toate acestea, oficialul britanic nu a detaliat în public dacă ar exista un plan mai concret în acest sens sau care ar fi sursele de finanţare ale proiectului.

Potrivit sursei citate, Johnson a susţinut că un pod construit între Marea Britanie şI Franţa ar reprezenta o opţiune pentru a face faţă creşterii numărului de turişti şi a comerţului după Brexit.

Tehnologia a avansat constant şi există poduri şi mai mari în alte părţi”, le-a transmis Johnson consilierilor săi.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: