11 C
London
Sunday, June 26, 2022
11 C
London
Sunday, June 26, 2022

Boris Johnson va aloca 700 milioane lire sterline pentru reducerea influenței lui Putin

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson va aloca 700 milioane de lire sterline din bugetul Marii Britanii pentru acțiuni menite să reducă influența exercitată de Rusia lui Vladimir Putin asupra Europei de Est, anunță Daily Mail.

Banii, scrie publicația britanică, vor fi vărsați într-un așa-numit ”Fond de reasigurare”, urmând să fie folosiți pentru a ajuta Ucraina și alte state fost sovietice în care influența Rusiei sporește constant.

Ajutoarele vor fi direcționate pentru îmbunătățirea capacității de apărare a acestor state împotriva acțiunilor de propagandă sau război cibernetic.

- Advertisement -

anunturiuk.com Boris-Johnson-va-aloca-700-milioane-lire-sterline-pentru-reducerea-influenței-lui-Putin-BritishMarea Britanie deține un buget de 12 miliarde lire sterline alocat acțiunilor externe, însă modul de utilizare al acestor fonduri este din ce în ce mai criticat, inclusiv din cauza unor tentative trecute de a aloca din acest fond bani pentru China sau India.

Potrivit Daily Mail, presa din regat a publicat săptămâna trecută  informația potrivit căreia Ambasada Marii Britanii din Beijing a invitat grupuri chineze să depună aplicații pentru fonduri maxime de 1,3 miliarde lire sterline. Unul dintre proiectele depuse  vorbește de ”sprijin acordat îmbunătățirii condițiilor de trai pentru populația vârstică din China”.

Borin Johnson a avertizat în decembrie 2016 în legătură cu amenințări crescute ale Rusiei, iar premeirul Theresa May l-a rugat pe președintele american Donald Trump să fie precaut în relația cu Rusia.

Potrivit unui oficial al Ministerului de Externe britanic, ”Fondul de Reasigurare este în stadiul de concept, detaliile urmând să fie furnizate Parlamentului”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: