16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Boris Johnson: „Urmează ce e mai rău în Marea Britanie”

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că pandemia de Covid-19 reprezintă „cea mai gravă criză de sănătate publică într-o generaţie” şi a avertizat Marea Britanie că situaţia se va înrăutăţi în următoarele săptămâni.

Johnson a vorbit într-o conferinţă de presă după o întrunire de urgenţă COBRA cu privire la criza legată de pandemia de coronavirus (Cobra constituie un comitet inter-departamental care se reuneşte pentru a răspunde la situaţiile de urgenţă naţionale).  

- Advertisement -

Trebuie să vă spun adevărul, mai multe familii îi vor pierde pe cei dragi mai devreme”, a spus premierul britanic, care a adăugat că „perioada cea mai periculoasă urmează în câteva săptămâni”.

Johnson a mai spus că Marea Britanie va trece de la faza de „oprire” la cea de „întârziere” a crizei.  

Permierul a subliniat că Marea Britanie a făcut „tot ce se poate face” pentru a opri răspândirea virusului şi a câştigat timp preţios. De asemenea, Johnson a avertizat că nu este „corect” să se compare Covid-19 cu gripa şi a spus că numărul cazurilor se poate să „crească brusc” în curând.  

Johnson a spus că nu este pregătit să închidă şcolile, aşa cum au făcut multe alte ţări europene.

Însă această situaţie „se poate schimba pe măsură ce boala se răspândeşte”, dar deocamdată şcolile ar trebui să se închidă doar „dacă li se recomandă în mod special acest lucru”.  

Între timp, şeful autorităţii naţionale de sănătate publică din Regatul Unit, Chris Whitty, a îndemnat persoanele cu simptome uşoare să nu solicite consiliere medicală şi a spus că istoricul de călătorii ale pacienţilor suspecţi a fi infectaţi cu coronavirus nu mai sunt considerate relevante.

Suntem pe o traiectorie care ne arată că suntem cu patru săptămâni în urma Italiei şi altor ţări europene“, a adăugat el.

Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică din această generaţie“, a declarat el în timpul unei conferinţe de presă la Downing Street.

Mai mulţi experţi de sănătate publică au criticat răspunsul Regatului Unit în faţa crizei, considerându-l insuficient.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: