5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021
5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021

Boris Johnson susţine vizita lui Trump la Londra “aşa cum a fost primit şi Nicolae Ceauşescu”

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a insistat, în cadrul unei sesiuni din Camera Comunelor, că este de părere că majoritatea membrilor vor recunoaşte că trebuie să se facă pregătirile pentru ca Trump să fie primit în ţară, făcând trimitere la vizita lui Nicolae Ceauşescu în Marea Britanie.

“Din câte ştiu, atât Nicolae Ceauşescu cât şi Robert Mugabe (preşedintele Republicii Zimbabwe) au fost primiţi în vizită de Majestatea Sa, şi cred că majoritatea membrilor Camerei vor recunoaşte că este datoria noastră (…) să facem acum pregătirile pentru a-l primi pe prietenul nostru, pe partenerul nostru şi liderul celei mai vechi şi importante democraţii şi cel mai important aliat pe care-l avem”, a spus Johnson, citat de the Independent.

Ministrul britanic de Externe a respins însă unele comparaţii ale parlamentarilor dintre Donald Trump şi Hiltler.

“Mi se pare dezagreabil să faci comparaţii între liderul ales al unei mari democraţii şi tiranii din anii ’30”.

- Advertisement -

Boris Johnson a declarat că Donald Trump este “un prieten şi un partener” al Marii Britanii, în contextul în care disputa generată de decretul antiimigraţie al preşedintelui SUA s-a intensificat, iar premierul Theresa May s-a confruntat cu acuzaţii că ar fi ştiut în avans despre această măsură.

În cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri care a avut loc în Camera Comunelor, Johnson a spus că nu este bine ca Trump să fie “demonizat” pentru introducerea acestei restricţii pe teritoriul SUA care îi vizează pe cetăţenii din şapte state majoritar musulmane.

Johnson a refuzat să răspundă la întrebarea care i-a fost adresată de trei ori dacă preşedintele SUA i-ar fi spus premierului britanic că va introduce aceste restricţii când s-au întâlnit vinerea trecută şi dacă aceasta a adus vreo critică acestei măsuri. Ministrul britanic de Externe a evitat întrebarea de fiecare dată, insistând că nu va dezvălui conţinutul “conversaţiilor confidenţaile” de la Casa Albă.

În timp ce Johnson a spus în Camera Comunelor că este de părere că noţiunea de discriminare pe bază de naţionalitate “dezbinătoare şi greşită”, mai mulţi parlamentarii britanici l-au criticat pe el şi pe premierul May că nu s-au pronunţat mai puternic împotriva acestei măsuri, aşa cum au făcut-o alţi lideri mondiali.

Johnson a mai spus că Trump “latră mai mult decât muşcă”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: