10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022
10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022

Boris Johnson primarul Londrei renunţa la cetăţenia americană

Motivul pentru care cred că vreau, probabil, să fac o schimbare este că angajamentul meu este, şi a fost întotdeauna, faţă de Marea Britanie“, a declarat el pentru The Sunday Times. “Este un accident de naştere care m-a lăsat cu acest lucru. Trebuie să găsesc o cale să rezolv problema“, a adăugat primarul capitalei britanice.

Boris Johnson, care candidează pentru un mandat de parlamentar la Uxbridge şi South Ruislip, a declarat că-l va contacta pe ambasadorul american Matthew Barzun în legătură cu acest lucru. “Este o treabă laborioasă. Ei n-o fac mai uşoară pentru tine“, a mai declarat el Sunday Times, după o vizită de aproape o săptămână în Statele Unite.

- Advertisement -

În opinia unor experţi constituţionali, dubla cetăţenie nu prezintă nicio barieră tehnică în calea lui Boris Johnson către postul de premier, dar apreciază că probabil că i-ar fi pusă la îndoială loialitatea.

Membri din anturajul său au declarat că prioritatea primarului este să evite să plătească alte taxe autorităţilor americane, după ce a fost nevoit recent să plătească impozite pentru câştiguri pe piaţa de capital.

Boris Johnson s-a întâlnit sâmbătă cu primarul democrat al New Yorkului, Bill de Blasio, în ultima zi a vizitei sale în Statele Unite.

Boris Johnson a profitat de ocazie şi le-a adus un omagiu victimelor atentatelor de la 11 septembrie, insistând că Marea Britanie şi Statele Unitenu se vor preda niciodată în faţa celor care vor să le facă rău“. Primarul Londrei a vizitat memorialul creat să marcheze tragedia din 2001. El a depus flori şi a scris un mesaj.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: