15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Boris Johnson nu va extinde schema de sprijin financiar pentru muncitori indiferent de evoluția pandemiei

Boris Johnson a exclus categoric extinderea schemei de sprijin financiar pentru șomaj tehnic (furlough scheme) dincolo de luna viitoare, după lansarea unei noi campanii împotriva coronavirusului.

El a spus că schema nu poate continua deoarece „pur și simplu ține oamenii într-o animație suspendată”.

- Advertisement -

Anunțul său a venit în timp ce ministrul sănătății a avertizat cu privire la cazurile în creștere și au introdus noi limite dure asupra numărului de oameni care se pot aduna.

Schema de păstrare a locurilor de muncă Coronavirus  furlough scheme –  a fost anunțată de cancelarul Rishi Sunak în martie, într-o încercare de a proteja locurile de muncă în timpul pandemiei.

Schema a sprijinit milioane de muncitori și angajatori în timpul pandemiei coronavirusului – la un cost de peste 34 miliarde de lire sterline pentru Trezorerie -, însă urmează să se încheie în octombrie.

În timpul unei conferințe de presă guvernamentale din Downing Street, miercuri, prim-ministrul a fost întrebat de un membru al publicului dacă schema va fi extinsă – în special pentru cei care nu se pot întoarce la muncă din cauza specificului locurilor de muncă.

El spune că guvernul va face tot ce poate pentru a sprijini oamenii care nu pot lucra, dar nu spune că schema va fi extinsă.

Una dintre dificultățile cu schema furlough, dacă o extindem mai mult, este aceea că ține oamenii într-o animație suspendată atunci când vrem cu adevărat ca oamenii să se întoarcă la muncă, dacă pot, într-un mod Covid-Secure”, a spus domnul Johnson.

Declarația survine după ce deputații conservatori au respins o propunere Labour care a cerut Guvernului să „renunțe la retragerea deplină” a schemei Furlough și, în schimb, să ofere sprijin țintit companiilor afectate de Covid-19.

Ministrul din umbăr al Finanțelor, Bridget Phillipson, a declarat că ar fi „o greșeală” să punem capăt schemei acum.

Ea a adăugat: „Suntem departe de a trece prin această criză. Va fi o greșeală să îndepărtezi prematur acest suport. Ne va afecta economia pe termen lung, va afecta acele sectoare ale economiei noastre care sunt lider mondial. Nu ar trebui să facem această greșeală”.

Și purtătoarea de cuvânt economică a SNP, Alison Thewliss, a declarat că este „miop” să punem capăt schemei de furlough acum.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: