29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Boris Johnson nu e conectat la ventilator, dar rămâne în spital

Guvernul de la Londra a respins luni dezinformarea lansată de presa oficială rusească, potrivit căreia premierul Boris Johnson, infectat cu noul coronavirus, ar fi fost conectat la un ventilator după internarea în spital.

Premierul britanic Boris Johnson, spitalizat duminică după zece zile de izolare în urma infectării cu coronavirus, va mai rămâne internat, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, citat de Reuters.

- Advertisement -

Prim-ministrul s-a simţit bine noaptea trecută la spitalul Saint Thomas din Londra şi este bine dispus. El rămâne în spital sub observaţie’, a precizat oficialul pentru presă.

Oficialul a negat informația vehiculată de agenția RIA Novosti, una dintre sursele de propagandă ale Moscovei, care anunțase că Johnson ar fi fost conectat la un ventilator din cauza problemelor de respirație.

Asta este o dezinformare”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului. The Guardian notează însă că oficialul nu a negat că premierul ar fi primit oxigen, o informație vehiculată de ediția de duminică a tabloidului Daily Mail.

Johnson a fost internat duminică după ce a continuat să prezinte simptome persistente de coronavirus, la zece zile după testarea pozitivă la virus, a precizat un comunicat al guvernului. Potrivit informațiilor din presa britanică, premierul continua să dezvolte o febră persistentă.

Biroul său a subliniat că spitalizarea nu a fost una de urgenţă şi că Boris Johnson rămâne la conducerea guvernului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: