15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Boris Johnson, mesaj pentru muncitorii din UE care au părăsit Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson spune că muncitorii din Uniunea Europeană care au părsit Marea Britanie din cauza coronavirusului, ar trebui să se reîntoarcă în Regatul Unit, dar vor trebui să petreacă perioada de carantină, la fel ca oricare alt călător care ajunge în ţară.

Boris Johnson a făcut anunţul în timpul unei conferinţe de presă  ţinute în Downing Street 10, invitându-i practic pe muncitorii din UE să revină în Regat.

- Advertisement -

Ce aş vrea să le spun prietenilor mei italieni, italieni care au trăit şi muncit în Marea Britanie şi care acum vor să se întoarcă, le spun să se întoarcă“, a spus Boris Johnson, răspunzând întrebării unui jurnalist italian, referitoare la impactul pe care carantina îl are asupra locurilor de muncă din Marea Britanie.

Va trebui să staţi în carantină… dar vrem să vă întoarceţi“, a anunţat premierul Marii Britanii.

În aceeaşi conferinţă, Boris Johnson i-a transmis un mesaj lui Donald Trump, cu privire la moartea lui George Floyd.

Mesajul meu către preşedintele Trump, către oricine din Statele Unite ale Americii, din Regatul Unit este că rasismul, violenţele rasiste nu îşi au locul în societăţile noastre şi sunt sigur că este o opinie larg împărtăşită în întreaga lume“, a afirmat Johnson, declarându-se “dezgustat şi îngrozit” după o manifestaţie la care au participat mii de persoane în centrul Londrei pentru a cere dreptate în urma morţii lui George Floyd.

În pofida interdicţiei pentru adunări publice impuse din cauza pandemiei, mii de manifestanţi s-au deplasat în Hyde Park înainte de a manifesta în centrul Londrei pentru a cere dreptate după moartea lui George Floyd.

Incidente au izbucnit în jurul Downing Street între manifestanţi şi poliţişti

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: