11.4 C
London
Thursday, October 14, 2021
11.4 C
London
Thursday, October 14, 2021

Boris Johnson le cere părinților să-și trimită copiii înapoi la școală luna viitoare

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, cere părinților să-și lase deoparte temerile și să-și trimită copiii înapoi la școală luna viitoare, când școlile din Marea Britanie se vor redeschide complet pentru prima dată de când pandemia coronavirusului a fost închisă, scrie gandul.ro.

Primul ministru Boris Johnson a declarat că este ”datoria morală” a guvernului de a redeschide școlile, întrucât a subliniat că autoritățile știu acum mai multe despre COVID-19 decât au făcut-o atunci când țara a intrat în blocaj pe 23 martie.

- Advertisement -

Comentariile lui Johnson au venit la câteva ore după ce cei mai buni oficiali din domeniul sănătății publice din Marea Britanie au emis o declarație comună în care spunea că copiii aveau mai multe șanse de a fi răniți de șederea în afara școlii decât de a fi expuși la COVID-19, transmite Euronews.

Acesta este motivul pentru care este extrem de important să îi aducem pe copiii noștri în sala de clasă să învețe și să fie cu prietenii lor”, a spus Johnson într-un comunicat lansat duminică târziu. ”Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală.”

Declarațiile apar în timp ce părinții și profesorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la redeschiderea școlilor, pe fondul temerilor că măsurile de distanțare socială nu vor păstra copiii în siguranță.

Sindicatele au solicitat guvernului conservator Johnson să se asigure că există măsuri de distanțare socială și alte proceduri de protecție pentru a asigura siguranța studenților și a personalului.

Școlile din U.K. s-au închis în martie, în timp ce guvernul a încercat să controleze răspândirea coronavirusului.

Unii studenți au avut voie să se întoarcă la începutul lunii iunie, dar orele nu erau obligatorii și au participat doar aproximativ 18% dintre studenți la nivel național.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: