16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Boris Johnson le cere britanicilor să nu se opună unei vizite a lui Donald Trump

Ministrul de externe al Regatului Unit, Boris Johnson, a făcut apel la concetăţenii săi să nu se opună unei vizite la Londra a preşedintelui american, Donald Trump, fiindcă astfel ar dăuna interesului naţional, informează AFP, citând presa britanică.

Cu o zi înainte de a fi gazda omologului său Rex Tillerson – secretarul de stat al SUA, Johnson a publicat un articol în ziarul Sunday Telegraph, unde arată că “Donald Trump este preşedintele ales al celei mai mari si mai puternice democraţii din lume – o ţară care este totodată şi aliatul nostru cel mai apropiat“. Cei care critică ideea primirii lui Trump la Londra nu sunt conştienţi de interesele economice al Regatului Unit, insistă şeful diplomaţiei britanice.

Johnson a respins acuzaţiile că Trump promovează izolaţionismul SUA şi a susţinut că administraţia de la Washington merită “respect şi recunoştinţă, mai degrabă decât denigrări infantile“.

Săptămâna trecută, preşedintele Statelor Unite a anunţat că nu va fi prezent la inaugurarea noii ambasade americane de la Londra.

- Advertisement -

Motivul invocat a fost costul ridicat al noului sediu al misiunii diplomatice, aprobat de predecesorul său, Barack Obama.

Bugetul respectiv a fost depăşit şi a ajuns la 1,2 miliarde de dolari. AFP remarcă însă că exista riscul ca Trump să fie întâmpinat cu proteste publice.

Împotriva primirii sale s-a pronunţat şi primarul Londrei, Sadiq Khan.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: