10.9 C
London
Monday, October 25, 2021
10.9 C
London
Monday, October 25, 2021

Boris Johnson interzice Huawei din rețeaua 5G a Marii Britanii

Guvernul premierului Boris Johnson va interzice Huawei din rețeaua 5G a Marii Britanii, ordonând companiilor de telecomunicații să-și scoată echipamentul până în 2027, a declarat marți secretarul în domeniul digital Oliver Dowden, relatează Reuters.

Operatorii nu vor putea achiziționa componente 5G de la Huawei de la sfârșitul acestui an și li s-a spus să înlăture toate echipamentele Huawei existente realizate de telecomunicațiile chineze din rețeaua 5G până în 2027.

- Advertisement -

NCSC (National Cyber ​​Security Center) a raportat acum miniștrilor că și-au schimbat semnificativ evaluarea de securitate a prezenței Huawei în rețeaua de 5 g din Marea Britanie”, a declarat Dowden la Camera Comunelor după ce Johnson a prezidat o ședință a Consiliului de Securitate Național al Marii Britanii ( CNVM).

Nu a fost o decizie ușoară, dar este cea potrivită pentru rețelele de telecomunicații din Marea Britanie, pentru securitatea noastră națională și economia noastră, atât acum, cât și pe termen lung”, a precizat Oliver Dowden, citat de BBC.

Consiliul de securitate națională al Marii Britanii (NSC), prezidat de Johnson, a decis să elimine Huawei din rețeaua 5G după ce în luna mai, SUA au introdus noi sancțiuni menite să perturbe capacitatea Huawei de a-și fabrica propriile cipuri.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: