6.1 C
London
Sunday, December 5, 2021
6.1 C
London
Sunday, December 5, 2021

Boris Johnson, întâlnire de urgență cu privire la situația pandemiei

Boris Johnson va convoca o reuniune de urgență a comitetului Cobra, în aceasta dimineață, 22 septembrie, înainte de dezvălui noile planuri de blocare, după ce unul dintre consilierii săi a anunțat peste 200 de morți pe zi până în noiembrie, scrie Daily Mail.

Acest lucru se întâmplă după ce cei doi oameni de știință, consilieri medicali ai guvernului, au avertizat că vor exista mai mult de 200 de decese pe zi până în noiembrie, dacă Marea Britanie nu reușește să încetinească răspândirea coronavirusului.

- Advertisement -

Johnson se va întâlni cu miniștrii în această după-amiază pentru a le aduce la cunoștință detaliile propunerilor sale, pe fondul zvonurilor că acestea vor include pedepse pentru pub-uri și restaurante, care le permit clienților să încalce regula celor șase.

O sursă guvernamentală a declarat pentru The Sun că poliția și consiliile locale vor trebui să „acționeze imediat când vor vedea încălcarea regulilor”, iar acest lucru ar putea însemna închiderea spațiilor care refuză să se conformeze.

Sir Patrick Vallance, unul dintre consilierii medicali, a avertizat în această dimineață că vor exista 50.000 de noi cazuri zilnice de coronavirus până la jumătatea lunii octombrie și peste 200 de decese în fiecare zi până în noiembrie, dacă virusul nu este ținut sub control.

Numărul sumbru sugerează că britanicii sunt pe punctul de a fi afectați de noi restricții asupra vieții lor de zi cu zi, pentru a opri răspândirea bolii în lunile următoare de iarnă.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a insistat că orice măsuri noi de blocare „vor fi diferite față de ultima dată”, dar a refuzat să garanteze că pub-urile vor mai fi deschise în acest sfârșit de săptămână.

Premierul se confruntă cu diviziuni majore în cadrul propriului său cabinet despre ceea ce ar trebui să facă în continuare, în mijlocul unui război între miniștri privind protejarea economiei.

Se spune că Hancock și Michael Gove vor ca premierul să ia măsuri decisive acum, în timp ce ministrul de Finanțe Rishi Sunak și cel de Interne, Priti Patel, susțin o abordare mai prudentă, potrivit The Times.

Orice impunere a unor noi restricții mai stricte va declanșa o rebeliune în Partidul Conservator, după ce Johnson a fost avuzat că „s-a pronunțat prin decret”, după ce a cerut parlamentarilor să obțină un vot în Camera Comunelor cu privire la orice măsuri noi.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: