16.5 C
London
Sunday, October 17, 2021
16.5 C
London
Sunday, October 17, 2021

Boris Johnson: „De joi, stați acasă!”

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat sâmbătă seara că Anglia intră în carantină începând de joi, 5 noiembrie. „E timpul să trecem la acțiune, pentru că nu mai există alternativă”, a motivat premierul, în condițiile în care Marea Britanie a depășit un milion de infectări cu noul coronavirus.

Regatul Unit se confruntă cu o explozie de cazuri, iar premierul Boris Johnson a anunțat intrarea în carantină a Angliei pentru o lună, până la începutul lunii decembrie.

Magazinele neesențiale, puburile și barurile vor trebui să se închidă timp de o lună.

- Advertisement -

Dar, spre deosebire de restricțiile din primăvară, școlile și colegiile vor rămâne deschise.

Documentele sugerează că Marea Britanie se îndrepta spre un număr mult mai mare de decese decât în ​​timpul primului val.

Sunt așteptate restricții de călătorie care urmează să intre în vigoare joi și să dureze până pe 2 decembrie, a declarat corespondentul politic al BBC, Nick Eardley.

Peste un milion de cazuri confirmate de coronavirus au fost înregistrate în Marea Britanie de la începutul pandemiei, iar cifrele arată că numărul morților  cu 326 până la 46.555, în timp ce premierul este așteptat să anunțe un lockdown național de patru săptămâni.

Statisticile Ministerului Sănătății arată că Marea Britanie a depășit astăzi, 31 octombrie, un milion de infectări, după ce a înregistrat încă 21.915 cazuri pozitive – ducând totalul național la 1.011.660.

De asemenea, alte 326 de decese au fost înregistrate azi, numărul de morți ajungând la 46.555, o creștere cu 87% față de săptămâna trecută, când s-au înregistrat 174.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: