20.5 C
London
Friday, August 20, 2021
20.5 C
London
Friday, August 20, 2021

Boris Johnson ar urma să anunţe o carantină naţională

Boris Johnson este aşteptat să anunţe in aceasta seara o carantină naţională după ce consilierii săi ştiinţifici i-au spus că este singura modalitate pentru a salva sezonul de Crăciun.

  • Oamenii de ştiinţă din comitetul pentru gestionarea coronavirusului au prezentat ieri cifre sumbre care arată că Covid-19 se răspândeşte „semnificativ” mai repede decât previziunea lor iniţială.
  • Aseară, o sursă a cabinetului a declarat pentru DailyMail că mişcarea dramatică va fi anunţată săptămâna viitoare.
  • Măsurile prevăd închiderea totală, cu excepţia magazinelor care vând „articole esenţiale” şi a anumitor şcoli, ar intra în vigoare de miercuri, conform The Times .

Guvernul se confruntă acum cu un weekend critic pentru a determina forma măsurilor înainte de un anunţ. Premierul Boris Johnson intenţionează să organizeze o conferinţă de presă, luni, cu noile restricţii care vor începe miercuri.

- Advertisement -

Prim-ministrul şi cancelarul Rishi Sunak au ezitat să ia o decizia din cauza temerilor privind impactul economic pe care o astfel de măsură l-ar avea. Dar oamenii de ştiinţă, susţinuţi de secretarul pentru sănătate Matt Hancock, le-au spus că virusul este pe cale să ucidă 85.000 în această iarnă şi că este prea târziu pentru aşa-numita „carantină în circuit”. 

Ei au cerut un blocaj naţional mai lung – similar cu închiderea de o lună din Franţa – spunând că este singura modalitate de a opri colapsarea sistemului medical.

Boris Johnson urmează să se întâlnească cu liderii din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord pentru a stabili o  „abordare comună a Crăciunului”; 

O sursă guvernamentală a declarat pentru The Times că nu a fost luată încă o decizie finală cu privire la noile măsuri de carantină.

Andy Street, primarul conservator al West Midlands, a declarat că este clar că este nevoie de mai multe acţiuni. El a adăugat: „Mesajul este foarte clar: trebuie să luăm măsuri suplimentare pentru a schimba această tendinţă a coronavirsului”.


- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: