8.9 C
London
Saturday, November 6, 2021
8.9 C
London
Saturday, November 6, 2021

Boris Johnson ar putea să se vaccineze împotriva Covid-19 în direct la TV

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății se vor vaccina în direct, la televiziune, împotriva COVID-19, pentru a da un exemplu, potrivit unui oficial britanic.

Nu cred că este ceva ce ar exclude”, a declarat secretarul britanic de presă Allegra Stratton, întrebată cu privire la această situație.

Marea Britanie a aprobat deja vaccinul Pfizer și va începe de săptămâna viitoare campania de vaccinare.

- Advertisement -

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic nu a exclus ca Boris Johnson să se vaccineze într-un cadru organizat, care să fie transmis de televizuni, dar a precizat că nu ar vrea să aibă parte de o doză de vaccin care ar putea fi mai degrabă benefică unei persoane într-o stare vulnerabilă.

Potrivit unui sondaj YouGov, la care au răspuns peste 5.300 de britanici, una din cinci persoane are temeri cu privire la siguranța vaccinului.

Astfel, 27% au spus că sunt foarte încrezători, iar 43 la sută au răspuns că sunt destul de încrezători că vaccinul este sigur.

În schimb, doar 11% au spus că nu sunt încrezători că vaccinul este sigur, iar 9% au răspuns că nu sunt deloc încrezători. Zece la sută au că u știu să răspundă.

Guvernul de la Londra a cumpărat, într-o primă fază, 40 de milioane de doze din acest ser care, potrivit testelor clinice, are o eficacitate de 95%.

Deși trebuie păstrat la -70 de grade Celsius, producătorii susțin că vaccinul nu se deteriorează dacă este ținut până la cinci zile în frigider, la cel mult 8 grade Celsius.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech este cel care a trecut cel mai rapid de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare care durează în mod normal un deceniu.

Specialiștii în sănătate atrag atenția că, deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea COVID-19.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: