29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29.1 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Boris Johnson anunţă noi restricţii pentru următoarele trei săptămâni

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat noi restricţii în vederea stopării răspândirii Covid-19, el subliniind că pandemia de coronavirus este cea mai mare ameninţare cu care s-a confruntat Marea Britanie în ultimele decenii.

Măsurile sunt valabile pentru următoarele trei săptămâni şi scopul de a opri răspândirea noului coronavirus care a provocat mai mult de 300 de decese în ţară.

- Advertisement -

Începând de luni seară, cetăţenii vor putea ieşi din casă doar pentru cumpărături absolut necesare, din motive medicale şi pentru a merge la muncă doar dacă este „absolut necesar“.  

Oamenii au fost avertizaţi să nu se întâlnească cu prieteni sau membri ai familiei cu care nu locuiesc. Poliţia va avea misiunea de a pune în aplicare aceste dispoziţii, de a dispersa adunările şi îi va putea sancţiona cu amenzi pe cei care se opun măsurilor.  

Magazinele care nu vând produse esenţiale vor fi închise, la fel ca şi librăriile, locurile de joacă, lăcaşurile de cult şi sălile de fitness.  

Toate adunările cu mai mult de două persoane, excluzând familiile, sunt interzise, inclusiv nunţile şi botezurile.  

Premierul spus că aceste restricţii se află sub o „revizuire constantă” şi sunt valabile pentru următoarele trei săptămâni.  

Începând din această seară, trebuie să dau poporului englez o instrucţiune foarte simplă – staţi acasă“, a declarat Johnson.  

Tot luni, guvernul britanic a anunţat că va prelua, temporar, controlul asupra liniilor feroviare. Potrivit unui comunicat, măsura vizează evitarea falimentului operatorilor feroviari privaţi, în contextul pandemiei.  

În Regatul Unit, noul coronavirus a provocat 335 de decese şi a contaminat oficial 6.650 de persoane, potrivit unui bilanţ oficial publicat luni, care arată o creştere semnificativă a numărului de cazuri în ultimele zile.  

Criticat iniţial pentru răspunsul la pandemia de COVID-19, guvernul lui Boris Johnson şi-a înăsprit treptat măsurile săptămâna trecută, cerând publicului să evite întâlnirile neesenţiale, închizând şcolile, apoi barurile, restaurantele, sălile de cinema şi pe cele de gimnastică.  

Executivul a fost nevoit să revină cu noi măsuri mai drastice după ce britanicii au ieşit cu miile în parcuri şi la malul mării în cursul weekendului.  

Mesajul premierului în care explică de ce sunt necesare măsurile şi care sunt acestea:

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: