4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021
4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021

Boris Johnson a primit oxigen dar nu are pneumonie

Premierul britanic Boris Johnson este în stare stabilă la terapie intensivă, a primit oxigen şi nu are pneumonie, a anunţat marţi Downing Street, relatează DPA.

Prim-ministrul a fost stabil peste noapte şi se menţine într-o stare bună”, a declarat un purtător de cuvânt al biroului său. ”El primeşte tratament standard cu oxigen şi respiră fără niciun fel de altă asistenţă”, a precizat acesta, scrie agerpres.ro.

- Advertisement -

Potrivit unei surse guvernamentale, până miercuri nu sunt aşteptate alte actualizări cu privire la starea premierului Johnson, notează Reuters.

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, care îl înlocuieşte temporar pe premierul Boris Johnson, a declarat că ”în conformitate cu practica clinică obişnuită, evoluţia premierului Johnson continuă să fie monitorizată îndeaproape la terapie intensivă.”

El a spus că miniştrii cabinetului au fost şocaţi de deteriorarea stării premierului Johnson.

Sunt încrezător că va trece peste aceasta pentru că, dacă există un singur lucru care îl ştiu despre acest prim-ministru, este acela că este un luptător”, a spus Dominic Raab.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, depistat pozitiv în 27 martie, este primul lider al unei mari puteri despre care s-a confirmat că este purtător al coronavirusului. El a ajuns la spital după zece zile de izolare, timp în care a continuat să manifeste simptome specifice COVID-19.

Lideri internaţionali, aliaţi şi adversari politici ai premierului britanic au transmis mesaje de însănătoşire după aflare veştii că acesta a fost transferat luni seara la terapie intensivă.

Mai mulţi lideri, între care preşedinţii american Donald Trump, rus Vladimir Putin, sud-coreean Moon Jae In şi francez, Emmanuel Macron i-a urat însănătoşire grabnică premierului Johnson. Downing Street a indicat că oficiali britanici sunt siguri că Boris Johnsonprimeşte celor mai bune îngrijiri medicale posibile”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: