11.3 C
London
Sunday, October 24, 2021
11.3 C
London
Sunday, October 24, 2021

Boris Johnson, a dezvăluit că guvernul britanic a făcut planuri de urgență pentru moartea sa

Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a dezvăluit că guvernul britanic a făcut planuri de urgență pentru moartea sa, întrucât starea lui s-a deteriorat în timp ce lupta cu COVID-19 în spital luna trecută. Într-un interviu acordat ziarului The Sun duminică, Johnson a spus că medicii i-au dat „litri și litri de oxigen” pentru a-l menține în viață.

Descriind cu emoţie vindecarea sa ca un lucru extraordinar”, premierul britanic a subliniat că, iniţial, a fost în faza de „negare în legătură cu gravitatea situaţiei sale.

Privind retrospectiv, medici au avut dreptate să mă forţeze să merg la spital, a admis el, afirmând că experienţa sa îl face şi mai hotărât să combată această maladie.

- Advertisement -

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a revenit la muncă luni, la o lună de la testarea pozitivă pentru COVID-19. 

El a petrecut 10 zile în izolare în Downing Street de la sfârșitul lunii martie, dar a fost apoi dus la Spitalul St Thomas din Londra, unde a primit tratament cu oxigen și a petrecut trei nopți în terapie intensivă.

Au avut o strategie pentru a face față unui scenariu de tip„ moartea lui Stalin ”, a declarat Johnson pentru The Sun. „A fost un moment greu și vechi; nu o voi nega.”

El a adăugat: Nu eram într-o formă deosebit de strălucită și eram conștient că există planuri de urgență în vigoare”.

După ce Johnson a fost externat, St Thomas „a spus că este bucuros că a avut grijă de premier, dar spitalul nu a oferit detalii despre gravitatea bolii sale, dincolo de faptul că a fost tratat în terapie intensivă.

Medicii au avut tot felul de aranjamente pentru ce să facă dacă lucrurile merg prost,” a spus Johnson despre bătălia sa COVID-19. Analizele de sânge continuau într-o direcție greșită.”

El a spus că medicii au discutat despre intubare și cel mai prost moment a fost cel în care deciziile pro și contra au fost 50-50.

Johnson s-a descris că se simțea „frustrat” pe măsură ce starea lui de sănătate se agrava și a devenit emoțional pe măsură ce a descris calvarul, potrivit The Sun. Și-a redresat recuperarea către „asistență minunată, minunată”, adăugând: „a fost un lucru extraordinar”.

Experiența l-a făcut mai hotărât să lupte cu boala și să readucă țara la normal, a spus Johnson, adăugând că va anunța o „foaie de parcurs” către ușurarea restricțiilor de blocare impuse la sfârșitul lunii martie, la sfârșitul acestei săptămâni.

Comentariile premierului au apărut în momentul în care guvernul a anunțat încă 621 de decese în focar, ceea ce a atras valoarea totală cumulativă la 28.131 – chiar în spatele celei mai afectate țări din Europa, Italia.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: