17.3 C
London
Sunday, June 19, 2022
17.3 C
London
Sunday, June 19, 2022

Boris Johnson a anunțat un nou lockdown pentru Anglia

Englezii se întorc în case într-un nou lockdown și vor putea circula doar pentru urgențe, a anunțat premierul Boris Johnson luni seară, transmite BBC. Restricțiile intră în vigoare la miezul nopții, iar toate instituțiile de învățământ vor fi închise până la mijlocul lunii februarie.

La o zi după ce le-a cerut părinților să își trimită copiii la școală, Boris închide școlile.

- Advertisement -

Johnson le-a cerut englezilor, într-o declarație televizată, să respecte cu strictețe noile reguli, pe fondul creșterii masive a numărului de noi infectări și pacienți din spitale.

Premierul a spus în această seară că școlile primare și gimnaziale vor fi închise, până cel puțin la jumătatea lunii februarie.

De asemenea, studenților li s-a cerut să rămână acasă și să studieze de la distanță. Comerțul neesențial, sălile de sport și toată industria ospitalității se închid în toată țara. Creșele pot rămâne deschise.

Cafenelelor, barurilor și restaurantelor li se va permite să servească doar pentru take away, și nu li se va permite să servească alcool. Persoanele vulnerabile trebuie să se protejeze acolo unde este posibil, iar slujbele religioase pot continua cu distanțarea fizică.

Oamenii pot pleca de acasă doar din unul din cele cinci motive: să meargă la serviciu dacă este esențial, să cumpere cele necesare traiului, să facă exerciții fizice – doar cu o altă persoană din altă gospodărie, să aibă grijă de cineva sau să aibă nevoie de ajutor medical.

Al treilea lockdown național va intra în vigoare de îndată ce se vor întocmi reglementările, mâine, dar Johnson a îndemnat publicul să adopte acum noile reguli.

Parlamentarii vor vota asupra deciziei miercuri, deși nu există nicio perspectivă ca aceasta să nu treacă.

Există puține șanse ca restricțiile să fie ridicate timp de cel puțin șapte săptămâni.

Premierul Boris Johnson a spus în direct la TV: „Spitalele noastre sunt supuse unei presiuni mai mari decât în ​​orice moment de la începutul pandemiei. Este clar că trebuie să facem mai mult… în timp ce vaccinurile noastre sunt lansate.”

Numărul pacienților spitalizați cu coronavirus a crescut cu 40% într-o săptămână și sunt acum mai mulți decât erau la ​​vârful primului val.

Premierul a mai adăugat că săptămânile viitoare vor fi cele mai grele de până acum. Luni, Regatul Unit a înregistrat peste 50.000 de cazuri noi de coronavirus.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: