12 C
London
Saturday, November 6, 2021
12 C
London
Saturday, November 6, 2021

Boris Johnson a anunţat prelungirea restricţiilor

Izolarea nu va fi ridicată în Marea Britanie în perioada imediat următoare, a declarat duminică seară prim-ministrul Boris Johnson, care a prezentat un plan de a relaxa gradual unele dintre măsurile care au dus la închiderea unei mari părţi a economiei britanice timp de aproape şapte săptămâni.

Deşi am realizat progrese pentru a satisface cel puţin anumite condiţii pe care le-a fixat, nu le-am îndeplinit pe toate. Nu a venit deci momentul să punem pur şi simplu capăt, în această săptămână, izolării” decretate la sfârşitul lui martie, a declarat Boris Johnson, care a spus totuşi că doreşte o redeschidere a magazinelor şi şcolilor primare “cel mai devreme la începutul lui iunie” şi a unor baruri şi restaurante la începutul lui iulie.

- Advertisement -

El a mai anunţat că doreşte să instituie în curând “o carantină pentru persoanele care intră în ţară cu avionul“.

De luni, a spus premierul britanic, cei care nu pot lucra de acasă vor fi încurajaţi activ să meargă la serviciu, iar de miercuri oamenii vor putea să facă sport oricât doresc în aer liber, cu condiţia să respecte regulile de distanţare.

Puteţi sta la soare în parcul dumneavoastră local, puteţi conduce în alte destinaţii, puteţi chiar să faceţi sport, cu condiţia să fie cu membrii propriei gospodării“, a mai precizat Boris Johnson.

Când se redeschid școlile și industria HoReCa

Premierul a anunțat că, atât timp cât lupta împotriva bolii va reuși, școlile primare s-ar putea redeschide de la începutul lunii viitoare. A avansat data de 1 iulie și pentru redeschiderea industriei HoReCA.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: