16.5 C
London
Sunday, October 17, 2021
16.5 C
London
Sunday, October 17, 2021

Boeing vrea sa deschida prima fabrica din Europa in Marea Britanie

Producatorul american de avioane Boeing vrea sa deschida prima sa fabrica din Europa in Marea Britanie.

Boeing acorda astfel un vot de incredere industriei britanice, chiar in timp ce tara se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana, sustine Bloomberg.

Fabrica, o investitie de 25 milioane de dolari, ar urma sa livreze componente pentru aparatele 737 si 777. Unitatea de productie va fi construita in orasul Sheffield, situat in nordul Marii Britanii, va avea 2.322 metri patrati si 30 de angajati.

- Advertisement -

Operatiunea face parte dintr-un plan mai amplu al Boeing, de a creste numarul componentelor fabricate de unitatile proprii ca sa mareasca eficienta productiei, pentru a avea controlul asupra calitatii si pentru a reduce costurile.

Boeing are circa 2.000 de angajati la sucursala din Regatul Unit, toti avand functii fara legatura directa cu zona de productie.

Spre deosebire de alti producatori, companiile din industria aeronautica nu risca sa plateasca taxe vamale, in cazul in care Marea Britanie iese din UE, datorita reglementarilor Organizatiei Mondiale a Comertului.

Totusi, jucatorii din acest sector pot avea probleme din cauza unor controale mai riguroase la granite si pot intampina dificultati in a gasi personal calificat in cazul unui control mai dur al imigratiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: