15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Blue Monday, 16 ianuarie a fost cea mai deprimantă zi din 2017

Teoria celei mai deprimante zile din an a apărut în anul 2005. Numele de Blue Monday i-a fost dat de o companie turistică, în cursul unei campanii publicitare de promovare a ofertelor de vacanţă, iar data a fost calculată de psihologul britanic Cliff Arnall, care a creat chiar şi o formulă matematică pentru a calcula care sunt cele mai dificile zile ale anului.

Pentru Blue Monday sau Lunea cea Tristă s-au luat în calcul:

  • vremea
  • datoriile
  • salariul
  • facturile la utilităţi
  • nivelul motivaţional şi faptul că ianuarie este considerat de foarte mulţi oameni ca o lună foarte deprimantă.

Este adevărat că în ianuarie vremea este de multe ori groaznică, zilele sunt mai scurte, beneficiem de mai puţină lumină naturală. În plus, s-au încheiat sărbătorile, ne luptăm să scapăm de urmările exceselor din perioada de după Crăciun, ne întoarcem la muncă. Sunt aşadar destule motive să nu ne simţim prea bine, în această lună, scrie televiziunea publică.

- Advertisement -

Pe de altă parte, cercetătorii britanici au analizat mai mult de 2 milioane de tweet-uri postate în ianuarie de compatrioţii lor, în ultimii ani, în căutarea unui limbaj negativ sau a cuvintelor care să descrie scăderea bunei dispoziţii.

Au descoperit ca în această lună sunt de cinci ori mai multe postări care au legătură cu vinovăţia, pentru că oamenii nu-şi ţin promisiunile făcute de Anul Nou pentru a-şi schimba stilul de viaţă.

Analiza a mai arătat şi că în această lună, lumea s-a plâns de şase ori mai mult decât în mod normal despre vremea rea, barbaţii mai mult decât femeile.

În plus, şi avocaţii au spus că ei consideră Lunea cea Tristă ca fiind Lunea Divorţurilor, pentru că în această zi din an încep cele mai multe astfel de proceduri legale.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: