19.1 C
London
Friday, June 24, 2022
19.1 C
London
Friday, June 24, 2022

Blănurile vor lipsi pentru prima dată la săptămâna modei de la Londra

La Londra a început Săptămâna modei, iar în premieră – anunţă organizatorii – blănurile vor lipsi de la defilări, în condiţiile în care tot mai mulţi designeri se conformează exigenţelor etichetei “verzi”.

La evenimentul care va dura cinci zile şi care este consacrat colecţiilor de primăvară/vară 2019 sunt prezente mai puţine nume mari decât la New York, Milano sau Paris, dar reuneşte cumpărători, jurnalişti şi bloggeri din toată lumea veniţi să vadă atât oferta noilor talente cât şi pe cea a unor branduri consacrate ca Burberry, Christopher Kane sau Erdem.

În acest sezon, nu vor exista blănuri între ţinutele de pe podiumul de la Londra, a indicat un studiu al Consiliului britanic al modei (BFC).

- Advertisement -

Întrebăm în fiecare sezon dacă figurează şi blănuri pe podium sau în prezentări… Este pentru prima dată când designerii au spus că 100% nu vor exista“, a declarat pentru Reuters directoarea BFC, Caroline Rush, potrivit căreia acest lucru “reflectă o schimbare în opţiunile creatorilor, puterea consumatorilor şi faptul că designerii sunt atenţi la imaginea pe care o promovează în săptămâna modei“.

Burberry a anunţat săptămâna trecută că nu va mai folosi blănuri naturale, alăturându-se astfel listei în creştere de case de modă care renunţă la folosirea lor, pe fondul presiunilor venite de la grupările pentru drepturile animalelor, dar şi din nevoia de a se adapta gusturilor în schimbare ale clientelei tinere.

Au mai renunţat la blănuri nume mari ca Versace sau Gucci.

Piaţa modei pentru femei a crescut cu 3,2% anul trecut în Marea Britanie, ajungând la 28,4 miliarde de lire, iar pentru 2022 se prevăd încasări din vânzări de 33,5 miliarde de lire.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: