11 C
London
Tuesday, November 30, 2021
11 C
London
Tuesday, November 30, 2021

Birocratia in Londra este inexistenta, deschide firma in 20 de minute

Deschide o firma in Londra in 20 de minute. Adica atat cat dureaza intalnirea cu un contabil. Nu costat nimic, nici macar o hartie nu trebuie, pentru ca nu este nevoie. Practic,nu exista birocratie.

Dar de ce o firma in Londra?

Toata lumea sa hotarat sa atace Londra cu o afacere, unde poti concura pe o piata mult mai matura si mai sofisticata.

Constituirea unei firme este un proces surprinzator de simplu, limitandu-se la o intalnire de 20 de minute cu un contabil si necostand nimic (in cele mai multe cazuri, plata contabilului se face anual, la finalul primului an de activitate). Iar birocratia pentru constituirea firmei este practic inexistenta. Nu aduci nicio hartie, pleci fara hartii.

- Advertisement -

Firma apare intr-o baza de date la doua zile dupa intalnirea cu contabilul, moment in care poti deschide un cont bancar pentru companie.

In Romania, o firma de tip SRL (societate cu raspundere limitata), cea mai raspandita forma de organizare a firmelor si reglementata prin Legea 31/1990, poate fi deschisa in trei zile de la depunerea actelor la Registrul Comertului.

Pana atunci, insa, trebuie sa stabiliti obiectul activitatii (conform codului CAEN), sediul social al firmei (care trebuie inregistrat la ANAF), sa incheiati actul constitutiv al firmei si sa depuneti capitalul social, de minimum 200 lei, la o banca. Apoi, in termen de 15 zile, trebuie sa depuneti actul constitutiv la ONRC (Oficiul National al Registrului Comertului), unde platiti taxe de infiintare in jur de 500 lei. Cu alte taxe la notar, sa va faceti o firma de tip SRL in Romania va costa pana in 1.000 lei.

Totusi, si britanicii au problemele lor. Deschiderea unui cont bancar este mai complicata decat infiintarea firmei in Anglia si mult mai complicata decat deschiderea unui cont bancar pe persoana juridica in Romania.

Pentru cont bancar ai nevoie de multe hartii si treci printr-un interviu de circa o ora si jumatate cu angajatul bancii, fara sa ai vreo garantie, indiferent daca esti strain sau localnic, ca vei avea cont bancar la finalul discutiei.

Proiectele din Londra se deruleaza mult mai repede decat cele din Romania. Si asta pentru ca clientii straini sunt foarte hotarati, mobilizati, nu se razgandesc, vin cu propriiile idei, si sunt deschisi la criticile constructive.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: