9.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022
9.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Bio-Bus, primul autobuz din Marea Britanie alimentat cu “fecale”

Bio-Bus, primul autobuz din Marea Britanie alimentat cu fecale, tocmai a ajuns pe străzi,scrie Inhabitat, şi urmează să-şi înceapă perioada de probă de o săptămână în slujba cetăţenilor luni, 24 noiembrie.

Autovehiculul de 40 de locuri este alimentat cu combustibil generat prin tratarea deşeurilor menajere şi a celor alimentare.

- Advertisement -

Autobuzul, operat de Bath Bus Company, poate parcurge 300 de kilometri cu un singur plin şi generează mai puţine emisii poluante decât un motor diesel clasic. Combustibilul este produs într-o uzină de tratare a reziduurilor de canal din Bristol, condusă de compania GENco.

[pull_quote_center]Prin tratarea deşeurilor menajere şi a celor alimentare care nu sunt adecvate consumului uman putem produce îndeajuns de mult biometan încât să asigurăm o rezervă semnificativă de gaz pentru reţeaua naţională de gaze[/pull_quote_center], capabilă să alimenteze aproape 8.500 de locuinţe, precum şi Bio-Bus-ul.

Un plin înseamnă cantitatea anuală de reziduuri umane generată de cinci persoane. În jur de 10.000 de pasageri ar urma să călătorească cu Bio Bus-ul în perioada de probă de o săptămână. “Autovehiculele alimentate cu gaz joacă un rol important în îmbunătăţirea calităţii aerului din Marea Britanie”, mai spune Mohammed Saddiq, “însă Bio-Bus-ul merge mai departe, fiind alimentat efectiv de localnici, poate de înşişi pasagerii lui”.

https://www.youtube.com/watch?v=IDIsejElNRI

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: