2.2 C
London
Saturday, April 9, 2022
2.2 C
London
Saturday, April 9, 2022

Biletele de tren in Marea Britanie se scumpesc cu 2,2%

Prețul mediu al biletelor de călătorie cu trenul va crește cu 2,2% începând din 1 ianuarie, au anunțat reprezentanții căilor ferate britanice, accentuând că aceasta este cea mai mică scumpire operată în ultimii cinci ani.

Vestea a fost confirmată și de reprezentanții Ministerului Finanțelor în 5 decembrie

- Advertisement -

Un abonament anual de călătorie cu trenul de la Bedford până la Londra, ale cărui costuri erau până acum de 4.300 de lire sterline va costa, în 2015, 4.404 lire sterline, se exemplifică într-un articol publicat de BBC News cu referire la scumpirile biletelor de tren. Publicația online afișează un tabel cu mai multe rute de călătorie din care reiese că prețurile vor crește cu circa 2-2,5 procente, în funcție de destinație.

Scumpirea biletelor de tren i-a surprins pe navetiști după ce, în luna septembrie, oficialitățile au anunțat pentru 2015 „înghețarea” costurilor călătoriilor cu trenul. Guvernanții de la Londra au anunțat atunci că au luat această decizie cu scopul de a proteja cheltuielile oamenilor muncii care folosesc acest mijloc de transport.

Conservatorul George Osborne, ministrul finanțelor din Marea Britanie, a anunțat totuși, în 7 septembrie, că prețurile biletelor și a abonamentelor periodice de călătorie cu trenul vor crește cu maximum 2,5% în cursul anului următor, adică cu echivalentul unei indexări a valorii inflației. Scumpirea recent anunțată se încadrează în limita prevăzută în raport cu evoluția inflației, apreciază analiștii economici.

[pull_quote_center]În prezent, profitul realizat de companiile feroviare este egal cu echivalentul a trei pence pentru fiecare liră sterlină cheltuită. În aceste condiții, serviciile oferite de acestea au înregistrat cea mai mare creștere din Europa[/pull_quote_center] , a declarat pentru BBC News Richard Roberts, director general al Rail Delivery Group.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: