10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Bilete festivalului Glastonbury 2016 din Marea Britanie s-au vândut integral în 30 de minute

Cele 118.200 de bilete puse în vânzare pentru ediţia din 2016 a Festivalului Glastonbury din Marea Britanie s-au vândut integral, duminică, în doar 30 de minute, nereuşind însă să doboare recordul de anul trecut, când tichetele s-au epuizat în 26 de minute, informează bbc.co.uk.

Fanii britanici s-au trezit devreme duminică dimineaţă pentru a se asigura că pot să se conecteze pe site-ul Festivalului Glastonbury la ora 09.00, încercând să obţină cel puţin unul dintre bilete, vândute cu preţul de 228 de lire sterline, plus taxe de 5 lire sterline.

La începutul săptămânii, alte 16.800 de bilete, care asigurau şi transportul la festival, s-au vândut în 20 de minute, deşi fanii nu ştiu cine vor fi headlinerii ediţiei de anul viitor.

- Advertisement -

În 2015, au fost invitate la Glastonbury în calitate de headliner trupa rock The Who, rapperul Kanye West şi grupul Florence and the Machine, care fusese programat iniţial să cânte înainte de Foo Fighters, dar care a fost confirmat ulterior în calitate de cap de afiş, înlocuind astfel formaţia americană. Trupa Foo Fighters a fost nevoită să-şi anuleze prezenţa în festival după ce solistul Dave Grohl a căzut de pe scenă, în timpul unui concert, şi a suferit o fractură gravă la nivelul piciorului drept.

Anul viitor, printre favoriţii pentru scena principală, celebra Pyramid Stage, se află formaţia Coldplay, mai ales după ce organizatorul festivalului, Michael Eavis, a spus că patru dintre cele şase capete de afiş din următorii doi ani au mai participat la acest eveniment. Formaţia Coldplay a mai cântat în festival la ediţiile din 2002, 2005 şi 2011.

De asemenea, printre celelalte nume vehiculate se numără Adele, care ar putea lansa cel de-al treilea său album anul viitor, Foo Fighters, Blur, Fleetwood Mac şi AC/DC.

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie.

Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: