9.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022
9.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Big Ben, cel mai vestit ceas din lume, a fost surprins recent indicând ora cu inexactitate

Big Ben arată ora în avans de aproape 15 zile. ‘Este un ceas vechi de 156 de ani… și este oarecum capricios. Închipuiți-vă la volanul mașinii timp de 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an în ultimii 156 de ani’, a spune un ceasornicar local, conform DailyMail.

Trebuie să facem progresiv o schimbare, fie adăugând monede vechi de câte un penny pentru accelerare, fie luând din greutate pentru încetinire

“Procesul este destul de delicat, primele tentative de potrivire provocând întârzierea ceasului. A fost nevoie să ne urcăm acolo sus aproape în fiecare zi să îl potrivim’, a mai spus ceasornicarul, adăugând că frecvența obișnuită a ascensiunilor fiind de obicei de trei pe săptămână.

- Advertisement -

Numele de Big Ben este folosit adesea pentru a desemna turnul care adăpostește clopotul de 13,7 tone ce sună orele și marchează diferit sferturile de oră.

În ce privește originea numelui său există două teorii: prima face referire la inginerul Benjamin Hall, al cărui nume este înscris pe clopot, și cea de-a doua că ar fi fost botezat Big Ben în cinstea lui Ben Caunt, pugilist de categorie grea din anii 1850, încheie AFP.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcespynews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: