0 C
London
Monday, November 29, 2021
0 C
London
Monday, November 29, 2021

Belgia a intrat din nou în carantină totală, Anglia mai are până joi!

În Europa numărul de cazuri de coronavirus a trecut de 10 milioane, iar mai multe țări au impus măsuri restrictive pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.

Belgia a devenit în noaptea de duminică spre luni a doua țară europeană care intră din nou în carantină națională, pentru a evita colapsul sistemului sanitar din cauza exploziei de cazuri de COVID-19.

Magazinele şi alte activităţi neesenţiale, cum ar fi saloanele de înfrumuseţare, se închid. Supermarketurile pot comercializa doar bunuri esenţiale, iar adunările în public nu pot depăşi 4 persoane. Interdicţia de a circula noaptea este deja în vigoare.

- Advertisement -

Perioada de carantină începe în noaptea de duminică spre luni şi va dura o lună şi jumătate.

Anglia mai așteaptă până joi pentru a impune aceeași măsură, în timp ce Austria și Germania au optat pentru variante mai relaxate ale blocajului.

Premierul Boris Johnson spune că nu există alternativă.

Trebuie să acţionăm acum pentru a ţine sub control valul de toamnă”, a spus Johnson, care a subliniat că măsurile nu sunt la fel de dure ca în primăvară.

Reprezentanţi ai guvernului britanic spun că restricţiile ar putea dura chiar mai mult de o lună.

După un record național de 32.000 de noi infectări, și Italia este pe punctul de a reveni la carantină totală.

În orașele britanice, localnicii au ieșit în număr mare la plimbare, în baruri sau în restaurante. Mai au la dispoziție patru zile până când întreaga țară va intra pentru a doua oară în carantină totală. Barurile și restaurantele se vor închide, la fel și magazinele neesențiale.

Federațiile din comerț au cerut vehement guvernului să prezinte și un plan concret pentru ieșirea din carantină, după ce un ministru din Cabinetul Johnson a declarat că măsura ar putea fi prelungită.

Mike Cherry, Chairman Federation of Small Businesses: „În acest moment nu ne garantează nimeni că situația asta nu va continua în prima parte a lunii decembrie și, poate, chiar la începutul noului an. Și asta va provoca pierderi majore multor afaceri mici.”

Multe companii sperau să mai recupereze din pierderi pe final de an, în timpul sărbătorilor de iarnă. Mark Walport, un fost consilier pe teme științifice al guvernului britanic, spune că sunt șanse mici ca asta să se întâmple.

Mark Walport: “Mă tem că virusul e absolut indiferent la ce zi a săptămânii e sau dacă e Crăciunul sau altă sărbătoare, așa că e destul de greu de crezut că va fi un Crăciun obișnuit.”

Guvernul portughez a anunțat că țara revine la carantină din 4 noiembrie. Sunt vizați aproximativ 70% dintre locuitorii țării, adică cei din regiunile cu focare majore.

Antonio Costa, premierul Portugaliei: “Nu le mai putem cere oamenilor să se baricadeze complet în case. Cunoaştem impactul psihologic, emoţional şi economic asupra locurilor de muncă, asupra dezvoltării copiilor şi a bătrânilor din aziluri. Mesajul meu este acesta: staţi cât mai mult posibil în case şi, când ieşiţi, respectaţi toate măsurile de siguranţă!

Nici grecii nu sunt cruțați de acest al doilea val al pandemiei.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei:“Speram să nu fiu nevoit să spun asta. Dar nu pot închide ochii în faţa realităţii dure. Ne vom concentra pe cele două mari surse de infectare: distracţia şi circulaţia oamenilor. Suspendam activitatea restaurantelor, cu excepţia livrărilor. Baruri, cafenele, cinematografe, muzee, teatre, săli de sport se închid. Rămân deschise magazinele, producţia şi şcolile.”

Concluzia este evidentă: continentul se închide încet-încet. Experţii privesc cu scepticism speranţele guvernanţilor europeni că noua carantina se va limita la câteva săptămâni.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: