BBC doreste să promoveze mai mult femeile

anunturiuk.com BBC-doreste-să-promoveze-mai-mult-femeile

[quote_box_center]British Broadcasting Corporation (BBC), radiodifuzorul public britanic, trebuie să crească numărul femeilor care prezintă programe la televiziunile şi radiourile din cadrul acestei corporaţii, pentru a elimina discriminarea.[/quote_box_center]

În raportul său anual, BBC Trust, structura de conducere a BBC, a trasat managementului corporaţiei sarcina de a “îmbunătăţi reprezentarea sexului feminin” în emisiunile sale.

Raportul, care cuprinde priorităţile organizaţiei pentru anul 2014/2015, spune că BBC trebuie să abordeze chestiunea “inegalităţii de gen” în conţinutul pe care îl produce şi cere managementului companiei să pună la punct un plan în acest sens.

Decizia BBC Trust vine ca urmare a numeroaselor critici şi a solicitărilor repetate din partea publicului cu privire la creşterea numărului de femei în emisiunile BBC.

BBC Trust a declarat că eforturile de a aduce mai multe femei care să prezinte emisiunile BBC vor face parte dintr-o strategie extinsă privind diversitatea, pentru a reprezenta şi deservi mai bine audienţa radiodifuzorului public britanic.

[pull_quote_center]Vrem ca BBC să facă progrese măsurabile privind mai buna reflectare a diversităţii populaţiei din Marea Britanie la nivelul forţei de muncă a corporaţiei şi al producţiilor sale, în special prin creşterea numărului femeilor care prezintă emisiuni[/pull_quote_center]

În raport se face specificaţia că BBC a mai încercat în trecut să redreseze inegalitatea de gen. O astfel de iniţiativă a fost aceea prin care BBC a încercat să se asigure că 50% din staţiile de radio locale ale radiodifuzorului au ca prezentator de matinal o femeie.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume.