3.9 C
London
Saturday, January 23, 2021

Barack Obama anunţă dezastrul pentru Marea Britanie

- Advertisement -

Dacă va părăsi Uniunea Europeană, Marea Britanie va rămâne “în coada plutonului” în materie de relaţii comerciale cu SUA, a atras vineri atenţia, la Londra, preşedintele american Barack Obama, relatează AFP.

Unii cred, poate, că va exista un acord de liber-schimb SUA-Marea Britanie, însă asta nu se va întâmpla repede (…) Marea Britanie ar fi în coada plutonului“, a avertizat liderul de la Casa Albă, într-o conferinţă de presă comună cu premierul britanic David Cameron. “Suntem concentraţi pe negocierile cu întregul bloc” comunitar, a adăugat el.

Obama a afirmat de asemenea că Marea Britanie excelează “atunci când ajută la a conduce o Europă puternică”. “Statele Unite vor ca partener o Mare Britanie puternică. Iar Marea Britanie excelează atunci când ajută la a conduce o Europă puternică“, a mai declarat liderul de la Casa Albă. În ceea ce îl priveşte, David Cameron a spus că Marea Britanie ar trebui “să îşi asculte prietenii“.

- Advertisement -

Tratatul de liber schimb comercial (TTIP) în curs de negociere între SUA şi Uniunea Europeanăar aduce câştiguri de miliarde economiilor noastre“, a mai declarat premierul britanic. “Lucrăm intens pentru a face ca aceste negocieri să avanseze, deoarece aceasta ar aduce beneficii de miliarde economiilor noastre şi ar da un exemplu restului lumii“, a spus Cameron, cu două luni înaintea referendumului privind rămânerea Marii Britanii în UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news