10.7 C
London
Sunday, November 14, 2021
10.7 C
London
Sunday, November 14, 2021

Barack Obama anunţă dezastrul pentru Marea Britanie

Dacă va părăsi Uniunea Europeană, Marea Britanie va rămâne “în coada plutonului” în materie de relaţii comerciale cu SUA, a atras vineri atenţia, la Londra, preşedintele american Barack Obama, relatează AFP.

Unii cred, poate, că va exista un acord de liber-schimb SUA-Marea Britanie, însă asta nu se va întâmpla repede (…) Marea Britanie ar fi în coada plutonului“, a avertizat liderul de la Casa Albă, într-o conferinţă de presă comună cu premierul britanic David Cameron. “Suntem concentraţi pe negocierile cu întregul bloc” comunitar, a adăugat el.

Obama a afirmat de asemenea că Marea Britanie excelează “atunci când ajută la a conduce o Europă puternică”. “Statele Unite vor ca partener o Mare Britanie puternică. Iar Marea Britanie excelează atunci când ajută la a conduce o Europă puternică“, a mai declarat liderul de la Casa Albă. În ceea ce îl priveşte, David Cameron a spus că Marea Britanie ar trebui “să îşi asculte prietenii“.

- Advertisement -

Tratatul de liber schimb comercial (TTIP) în curs de negociere între SUA şi Uniunea Europeanăar aduce câştiguri de miliarde economiilor noastre“, a mai declarat premierul britanic. “Lucrăm intens pentru a face ca aceste negocieri să avanseze, deoarece aceasta ar aduce beneficii de miliarde economiilor noastre şi ar da un exemplu restului lumii“, a spus Cameron, cu două luni înaintea referendumului privind rămânerea Marii Britanii în UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: