13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Barack Obama a declarat ca Marea Britanie trebuie sa ramana in Uniunea Europeana

Marea Britanie trebuie să rămînă în Uniunea Europeană pentru a continua să aibă influenţă pe scena internaţională, a declarat preşedintele american, Barack Obama, într-un interviu pentru BBC.

Apartenenţa Marii Britanii la UEne oferă mai multă încredere privind puterea uniunii transatlantice“, a afirmat Obama, în interviul acordat BBC înainte de a pleca în Kenya joi.

Preşedintele american a mai apreciat că UE a făcut lumea mai sigură şi mai prosperă

Marea Britanie este “cel mai bun partener” al SUA.

- Advertisement -

Obama l-a descris pe premierul britanic David Cameron drept un “partener remarcabil” şi a felicitat Guvernul său pentru că a atins ţinta stabilită de NATO de a aloca 2% din PIB pentru apărare.

Liderul american a negat că ar fi exercitat presiuni asupra premierului britanic pentru a atinge această ţintă, dar a afirmat că au avut “o conversaţie onestă“.

David Cameron le-a promis britanicilor că va organiza un referendum privind apartenenţa ţării la UE pînă la sfîrşitul lui 2017, după renegocierea condiţiilor pentru menţinerea Marii Britanii în blocul comunitar. Premierul a precizat că va pleda pentru menţinerea ţării în UE dacă va obţine reformele dorite.

După interviul lui Obama, parlamentarul conservator britanic Tom Pursglove a afirmat că apartenenţa la UE este “problema poporului britanic” şi nimeni nu îi poate spune ce să facă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcenoi.md

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: