Bancheri de pe Wall Street şi din Londra vin să predea la Sibiu

anunturiuk.com Bancheri-de-pe-Wall-Street-şi-din-Londra-vin-să-predea-la-Sibiu

[quote_box_center]În perioada 8 – 17 august, sub înaltul patronaj al Băncii Mon­diale, se va desfăşura, la Sibiu, ediţia a 8-a  a Young Leaders Club – Finance. Evenimentul a atras, pe lângă reprezentanţii Băncii Mondiale, vorbitori de top ca Peter McCarthy, Vicepreşe­dinte al JP Morgan New York, Petru Văduva, CEO Transgaz sau Titus Bocseri, şeful diviziei de consultanţă pe asigurări la Carlisle Gallagher Consulting şi profesor la Columbia University. [/quote_box_center]

Până acum, un număr total de peste 1.000 de tineri şi-au expri­mat interesul pentru acest eve­niment care a devenit unul de tradiţie. Dintre ei, un număr de maxim 30 de norocoşi vor fi selectaţi în fiecare an să participe la unul dintre cele mai căutate programe de vară din Europa de Est.

Până acum, programul a atras partici­panţi din 26 de ţări, dintre care menţionăm: Germania, Franţa, Chi­na, India, Rusia,Ungaria, Ucrai­na, Azerbaidjan, Polonia sau Bulgaria. De asemenea, anual parti­cipă un număr de cel puţin 7-8 studenţi români de la universităţi de top din Europa şi SUA.

Folosind metoda de predare consacrată de Harvard Business School, speakerii invitaţi de organizatorii YLC Finance provoacă participanţii la dezbateri referitoare la teme ce provin din investment banking, macroeconomie, investiţii în pieţe emergente sau gestiunea situaţiilor de criză.

Printre altele, anul acesta se vor discuta noile po­litici macroeconomice care guver­nează UE, scena industriei finan­ciare în SUA după o perioadă de aparentă creştere precedată de criză, strategii de investiţii în ac­tualele şi viitoarele condiţii ale pie­ţelor financiare şi multe altele.

Programul culminează cu un exa­men dat în parteneriat cu Bloom­berg, şi anume Bloomberg Assessment Test, care oferă par­ticipanţilor o certificare internaţio­nală a cunoştinţelor lor şi îi introduce într-o reţea de peste 100 000 de tineri pasionaţi de finanţe şi peste 750 de angajatori.

Deadline-urile de aplicare pentru YLC Finance  este 14 iulie. Pentru mai multe detalii, vizitează youngleadersclub.org/finance.
Iată părerile a doi dintre lectorii reprezentativi care vor reveni la YLC-F şi în ediţia 2014:
[pull_quote_center]Am văzut iniţiative similare la cele mai bune universităţi din lume şi YLC-F este un succes din ce în ce mai mare în fiecare an. Toţi speakerii străini care participă sunt impresionaţi de calitatea programului.[/pull_quote_center]

[pull_quote_center]Vin cu plăcere de fiecare dată la YLC – Finance pentru că este o iniţiativă unică în Europa de Est. Am fost impresionat de entuziasmul şi energia cu care echipa YLC-F a reuşit să aducă laolaltă studenţi şi proaspăt absolvenţi, executivi şi profesori de la cele mai presti­gi­oase universităţi pentru a crea o experienţă de neuitat pentru noi toţi.[/pull_quote_center]