19.6 C
London
Saturday, May 21, 2022
19.6 C
London
Saturday, May 21, 2022

Banca Angliei da vina pe imigranti pentru cresterile salariale scazute

Cresterile salariale din Marea Britanie se mentin la niveluri scazute, noteaza guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, afirmand ca una dintre cauzele acestei situatii sunt angajatii straini.

[pull_quote_center]Salariile au crescut cu circa 2% la suta comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut – cu mai putin de jumatate din media cresterilor salariale anterioara crizei financiare -, iar riscul principal consta in mentinerea tendintei de scadere a ritmului majorarilor salariale[/pull_quote_center] a explicat Mark Carney, potrivit ziarului The Guardian.

In perioada ianuarie – martie 2015, salariile britanice au crescut cu 2,2% comparativ cu primul trimestru al anului 2014.

- Advertisement -

Mark Carney a enumerat imbatranirea angajatilor (si scaderea randamentului) si influxul de forta de munca din strainatate printre cauzele care au obstructionat cresterile salariale.

Banca Angliei a redus estimarile privind cresterea economica a Marii Britanii pe urmatorii trei ani, sugerand ca va incepe sa creasca rata dobanzii de referinta abia peste aproximativ un an. Potrivit bancii centrale, economia Marii Britanii va avea anul acesta o crestere de 2,5 %, fata de proiectia de 2,9 % facuta in februarie.

In anul 2014, Marea Britanie a avut cea mai rapida crestere economica dintre tarile avansate, recuperand terenul pierdut in timpul crizei economice, dar ritmul economiei a inceput sa scada anul acesta.

Banca Angliei a explicat estimarea prin faptul ca rata dobanzilor probabil va creste intr-un ritm mai accelerat decat profiturile pietelor financiare. In plus, valoarea lirei sterline a crescut, iar perspectivele in sectorul construtiei de locuinte si productivitatii sunt in scadere.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: