6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Avocaţi din Marea Britanie construiesc locuinţe pentru familii nevoiaşe din Cumpăna

50 de voluntari, angajaţi ai Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari case de avocatură din Marea Britanie, muncesc pe şantierul Habitat for Humanity din Cumpăna pentru a ajuta opt familii cu venituri mici să aibă o locuinţă decentă.

Voluntarii muncesc alături de familiile beneficiare, la ridicarea pereţilor de cărămidă, izolaţia exterioară şi interioară şi finisaje.Pe lângă cele 2,000 de ore investite pe şantier, avocaţii fac şi o donaţie din care asociaţia achiziţionează materialele necesare pentru construcţia caselor.

Este al zecelea an de parteneriat dintre Habitat for Humanity România şi Addleshaw Goddard, timp în care 425 de angajaţi au fost voluntari pe şantierele organizaţiei, iar 1,8 milioane de lei au fost donate pentru ca familii cu venituri mici din România să aibă şansa unui viitor mai bun.

- Advertisement -

Dincolo de sprijinul oferit familiilor în nevoie, experienţa pe şantierul Habitat for Humanity ajută angajaţii Addleshaw Goddard să se cunoască mai bine şi să lege prietenii.

Îmi place foarte mult să lucrez împreună cu colegii pe şantier. În prima zi am tencuit, iar astăzi am lucrat sus pe schelă, mi-a fost puţin frică însă mi-am depăsit limitele, şi cred că despre asta este Habitat for Humanity, te ajută să faci lucruri pe care nu credeai că eşti în stare să le faci. Mă bucur să cunosc familiile şi să lucrez alături de ele la îndeplinirea acestui vis, de a avea casa lor“, spune Sofia, 23 de ani.

Una dintre familiile pe care echipa de avocaţi le ajută este cea a lui Sorin Luzinschi. Sorin are 36 de ani şi lucrează ca docher în port. Cea mai mare dorinţă a sa este să le ofere Danei, soţia sa, şi Ioanei, fetiţa lor de cinci ani, o casă sănătoasă şi sigură.

Stăm de mulţi ani în apartamentul părinţilor mei. Ei sunt plecaţi la muncă în Italia şi s-ar întoarce dar nu prea au unde. Adică au, că e casa lor, dar noi n-am mai avea unde sta. Cu noi este şi bunica Danei, care este paralizată la pat şi de care are ea grijă. Aceasta e şansa noastră să avem o casă”, spune Sorin.

Peste 200 voluntari, din străinătate şi din companiile româneşti Raiffeisen Bank şi ADP, au lucrat până acum la construcţia celor opt locuinţe. Casele sunt construite în sistem cvadruplex, pe structură de cărămidă Porotherm, oferită de Wienerberger România. Au contribuit cu materiale de construcţie şi companiile Siniat România şi Tondach România.

Habitat for Humanity, o organizaţie non-profit prezentă  în 70 de ţări, activează în judeţul Constanţa din 2006, prin filiala sa din Cumpăna.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: