13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Avion supersonic va zbura de la Londra la New York in 3 ore

Producatorul european de avioane Airbus a incheiat un parteneriat cu Aerion pentru proiectul unui Avion supersonic si estimeaza ca primele zboruri comerciale de afaceri vor incepe in 2023.

Acest “fiu al lui Concorde” ar putea zbura cu pasageri intre Londra si New York in doar trei ore, si de la Los Angeles la Tokyo in sase ore. Daca totul merge conform planului, in sase ani, Airbus ar putea lansa primul avion supersonic privat din lume, potrivit aerionsupersonic.com.

Costul unui exemplar este estimat la 120 de milioane de dolari. Avionul are un echipaj de doua persoane si o capacitate de pana la 12 pasageri.

- Advertisement -

Avionul AS2 va fi capabil de calatorii supersonice si atingerea unei viteze de 1.800 km/h (Mach 1.5 – 500 metri/secunda). Airbus vrea sa construiasca avionul in SUA si vrea ca in prima jumatate a anului viitor sa stabileasca unde va asambla aeronava.

anunturiuk.com Avion-supersonic Avionul AS2

Airbus va oferi toate componentele majore, iar Aerion, companie sustinuta de miliardul Robert Bass cu sediul in Texas, va finaliza asamblarea. Aripile superosnicului vor fi construite la fabrica Airbus din Broughton, North Wales, unde are 6.000 de angajati.

Colaborarea dintre Aerion si Airbus Group a fost extrem de benefica si productiva. Conform noului acord, cele doua companii lucreaza pentru a aduce supersonicul AS2 pe piata“, a declarat Allan McArtor, presedinte si CEO al Airbus Group, Inc.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: