7.8 C
London
Monday, November 8, 2021
7.8 C
London
Monday, November 8, 2021

Autostrada de 20.000 de kilometri, care sa lege Londra de Alaska

Rusii vor sa construiasca o super-autostrada de 20.000 de kilometri, care sa lege Londra de Alaska, cu scopul de a relansa economia mondiala. Sau cel putin pe cea proprie.

Coridorul de Transport si Dezvoltare Trans-Eurasiatica leaga Europa de America si este gata, cel putin pe harta inaintata de Academia de Stiinte a Rusiei presedintelui Vladimir Putin.

Proiectul uneste Londra de Alaska strabatand intreaga Europa, Rusia si stramtoarea Bering, pana pe continentul american.

- Advertisement -

Coridorul Trans-Eurasiatic presupune realizarea unei linii de cale ferata de mare viteza si a unei super-autostrazi care va strabate 20.000 de kilometri.

Pe langa cele doua tronsoane vaste de transport, rusii au adaugat in paralel si o retea de gazoducte si oleoducte, pentru a face legatura directa intre campurile petroliere din tara si restul lumii.

[pull_quote_center]Este un proiect intre diferite state si civilizatii, care va reprezenta o alternativa la modelul actual de interconectivitate, unul care a provocat deja mai multe crize sistemice.Acest proiect trans-eurasiatic va crea o zona a vitorului, una care sa fie bazata pe tehnologii avansate[/pull_quote_center] , a afirmat Yakunin, citat de Siberian Times.

Pe partea nord-americana, Alaska este deja conectata printr-o autostrada de Statele Unite si Canada, chiar daca nu are si o retea de cai ferate care sa insoteasca acest drum.

Din acest punct de vedere, infrastructura feroviara a Statelor Unite este slab dezvoltata.

In schimb, in Uniunea Europeana exista mai multe proiecte de coridoare de transport rutier si feroviar leaga capitala Marii Britanii si statele baltice de restul Europei.

Proiectul este foarte ambitios si costisitor, dar va rezolva o mare parte din problemele legate de dezvoltarea viitoare a acestor regiuni“, a declat seful academicienilor rusi, citat de Daily Mail.

Cu aproape 20.000 de kilometri de drum direct intre Londra si Fairbanks (Alaska), noul proiect ar putea deveni cel mai lung drum construit vreodata, la aceasta ora, recordul fiind detinut de Autostrada 1 din Australia, cu 14.500 km.

Ramane de vazut cum va reusi Rusia sa impuna acest proiect in Europa si SUA, unde Vladimir Yakunin, multimilionarul aflat in spatele proiectului, se afla pe lista neagra a sanctiunilor impuse de Washington si Bruxelles.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: