18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Autoritățile investighează cazul unor români care locuiesc în condiții inumane

Autoritățile locale au alertat poliția britanică cu privire la condițiile în care locuiesc circa 40 de persoane. Posibil caz de sclavie modernă.

Mulți români care au plecat să muncească în străinătate, au ajuns să locuiască în condiții inumane, fie din cauza angajatorilor, fie pentru că s-au gândit că astfel pot economisi mai mulți bani.

În Marea Britanie, o investigație a poliției este în curs de desfășurare privind modul în care zeci de șoferi de autobuz din România locuiesc „la scară industrială“ într-o singură casă din orașul Bristol, în sud-vestul Angliei. Șefii consiliului local sunt preocupați de situația de la fosta casă pentru îngrijirea vârstnicilor ”Brentry” care a fost închisă în urmă cu câțiva ani și ar putea ajunge la o acuzație de sclavie modernă, informează publicația bristolpost.co.uk.

- Advertisement -

Potrivit sursei, un număr de circa 40 de șoferi de autobuz și muncitori în domeniul curățeniei trăiesc în fosta casă de îngrijire din Knole Lane, ca parte a unui aranjament organizat de agenția națională Meridian Drivers.

Se pare că imobilul ar fi subînchiriat de la Camelot Property Management, firma care a gestionat fostele clădiri ale Consiliului din orașul Bristol, ca parte a unui sistem de proprietate. Tutela este controversată și a făcut recent obiectul unui litigiu în Bristol.

Un vizitator al fostei case pentru îngrijirea bătrânilor Brentry, care a închisă în urmă cu aproximativ patru ani, a contactat Consiliul Local Bristol, depunând o plângere, conform căreia peste 40 de cetățeni străini, în principal români, locuiesc în acel imobil. Reprezentanții autorităților locale au informat poliția din Avon și Somerset, deoarece cazul poate fi unul care implică sclavia modernă.

Un purtător de cuvânt al Consiliului a declarat: „Consiliul a primit o plângere de la un vizitator la Brentry despre modul în care ocupanții imobilului au fost tratați. Aceste informații au fost transmise poliției. În cazul în care, în timp util, afirmația se dovedește a fi adevărată, atunci în acel moment, Consiliul va lua în considerare dacă este necesar și oportun să se ia măsuri.” Ziarul Bristol Post, relatează că a contactat compania Meridian Drivers și așteaptă un răspuns din partea reprezentanților acesteia.

Organele de Politie din Avon și Somerset, a confirmat că au primit o astfel de plângere.

Nu se cunoaște exact unde sunt angajați șoferii de autobuz și ceilalți muncitori, dar se pare că ar fi vorba de firme din zona Bristol.

Pe site-ul propriu al Meridian Drivers, există o mărturie venită din partea directorului general al companiei de transport First Bus, James Freeman, care laudă agenția de recrutare a șoferilor pentru modul în care a răspuns la o cerere urgentă privind rezolvarea crizei de conducători auto pe care a întâmpinat-o compania de transport pe care o conduce, în orașele Bristol și Bath.

Jurnaliștii publicației Bristol Post au mai relatat în trecut un caz asemănător despre alt centre de îngrijire a oamenilor în vârstă, în care era implicată aceeași companie Camelot Property Management.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: