Autorităţile din Marea Britanie vin cu câteva sfaturi pentru oamenii izolaţi în casă

Autorităţile din Marea Britanie vin cu câteva sfaturi pentru oamenii izolaţi în casă

După ce şcolile, fabricile şi spaţiile de birouri s-au închis în Marea Britanie pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, autorităţile vin cu câteva sfaturi pentru oamenii izolaţi în casă, care folosesc internetul.

În căutarea unui mod de a se distra, de a ţine legătura cu prietenii sau de a lucra de acasă, folosirea internetului a crescut 20% în ultima perioadă în Regatul Unit, potrivit BBC.

Oficiulul Comunicaţiilor britanic, Ofcom, le-a transmis cetăţenilor cum pot proceda pentru ca internetul lor să funcţioneze optim.

Ştiaţi că un cuptor cu microunde poate reduce semnalul wi-fi? Aşa că nu folosiţi cuptoarele cu microunde atunci când efectuaţi apeluri video, vă uitaţi la videoclipuri HD sau faceţi ceva important online”, a transmis Oficiul Comunicaţiilor britanic.

Autoritatea îi sfătuieşte pe oameni să poziţioneze routerul de internet cât mai departe de dispozitive care ar putea interfera cu semnalul.

Printre acestea se numără: telefoane fixe fără fir, monitoare pentru bebeluşi, lămpi cu halogen, televizoare, monitoare, difuzoare. De asemenea, e indicat ca, atunci când este posibil, să se efectueze apeluri pe telefoanele fixe şi ca wi-fi-ul să fie închis de pe dispozitivele care nu sunt folosite.

Cu cât aveţi mai multe dispozitive conectate la acelaşi internet wireless, cu atât viteza va scădea”, transmite Ofcom.