10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Autoritățile din Marea Britanie avertizează cu privire la investițiile în Bitcoin

Bitcoin a scăzut cu peste 13% în ultimele 24 de ore și se tranzacționa luni diminieața la 35.285 dolari pe unitate, conform datelor oferite de platforma CoinMarketCap. Scăderea vine după ce vineri moneda digitală depășise 41.000 de dolari, un nivel-record.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (FCA) din Marea Britanie avertizează consumatorii în privința riscurilor pe care le comportă investițiile în criptomonede și alte active digitale, scrie The Guardian.

- Advertisement -

FCA avertizează într-un comunicat citat de cotidianul britanci că cei care investesc în monede digitale pot ajunge să își piardă toți banii, deoarece astfel de investiții sunt riscante și speculative.

Principalele îngrijorări ale Autorității pentru Supraveghere Financiară din Marea Britanie.

Protecția consumatorilor.

Anumite reclame la investiții în criptomonede, care prezintă câștiguri mari, e posibil să nu intre sub incidența legislației care pedepsește publicitatea mincinoasă, ci doar sub incidența legilor privind spălarea banilor.

Volatilitatea prețurilor.

Aceasta înseamnă posibilitatea ca prețurile criptomonedelor să crească și să scadă foarte mult. Volatilitatea semnificativă a acestora, combinată cu dificultatea de a evalua activele digitale, face ca investitorii să aibă riscuri mari de pierderi.

Complexitatea produselor.

Complexitatea unor produse și servicii legate de criptoactive face ca investitorii să înțeleagă greu riscurile.

Nu există nicio garanție că aceste criptoactive pot fi convertite înapoi în bani. Mai mult, convertirea depinde de cererea și oferta din piață.

Comisioane.

Consumatorii trebuie să fie atenți la impactul comisioanelor asupra investițiilor lor. Acestea pot fi mai mari decât cele legate de investițiile reglementate.

Materialele de marketing.

Firmele ar putea să supraliciteze atunci când e vorba de banii câștigați sau să subestimeze riscurile implicate.

Nivel nesustenabil.

Acesta nu este singurul avertisment cu privire la Bitcoin. Scott Minerd, director de investiții la Guggenheim Partners, spune că prețul Bitcoin a devenit nesustenabil la nivelurile actuale.

Vineri, analiștii Bank of America comparau creșterea Bitcoin cu bula dotcom din anii 2000 sau cu bula aurului din anii 1970.

Aceștia au prezentat și un grafic în care lăsau să se înțeleagă că Bitcoin este „mama tuturor bulelor‟.

Algoritmii care cresc prețul.

Pe lângă investitorii dornici să cumpere Bitcoin, o altă cauză a creșterii prețurilor o consituie algoritmii, arată Reuters. Mai exact, aceștia sunt folosiți pentru a vinde și cumpăra Bitcoin în doze mici.

În timpul săptămânii, când tranzacțiile sunt multe, aceștia nu au efecte asupra prețurilor. Dar în weekend, când sunt puține trazacții, acestea pot provoca creșteri sau scăderi ample de preț.

Această tehnică a fost folosită de compania de software MicroStrategy Inc, care a cumpărat Bitcoin în valoare de 425 de milioane de dolari în acest mod, conform platformei de tranzacționare Coinbase.

Școala de bani” este o secțiune publicistică având ca temă educația financiară, finanțată de BCR, dar cu un conținut editorial independent. Aici veți putea citi informații proaspete, analize și sfaturi despre cum să vă gestionați bugetul, soluții de economisire și despre cum să luați cele mai bune decizii în ceea ce privesc veniturile și cheltuielile personale.

Interacțiunea oamenilor cu banii e un lucru care se schimbă în permanență, iar informațiile despre cele mai bune practici mondiale, despre riscuri și tendințe ne pot influența viața în bine.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: