1 C
London
Sunday, November 28, 2021
1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Autoritățile din Marea Britanie arestează un suspect de terorism pe zi

Autoritățile din Marea Britanie au recunoscut că se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a teroristului. Poliția anunță că face arestări zilnice.

Informarea a venit din partea de coordonatorului național pentru antiterorism survenind după ce joi a fost arestat în apropierea parlamentului un bărbat care avea cuțite asupra sa, iar în cursul serii s-a desfășurat o operațiune antiteroristă încheiată cu alte patru arestări, încă două persoane fiind reținute apoi în timpul nopții, scrie Agerpres.

După ororile de la Londra cu săptămâni în urmă (…), vreau să asigur populația că nivelul în creștere al activității teroriste este avut în vedere de către poliție și serviciile de securitate pe tot cuprinsul țării și efectuăm arestări aproape zilnice“, a declarat la o conferință de presă Neil Basu, coordonatorul național pentru antiterorism al Marii Britanii.

- Advertisement -

În ceea ce privește cazul bărbatului în vârstă de 27 de ani arestat în apropierea parlamentului și având cuțite asupra sa, oficialul britanic a menționat că două percheziții sunt în desfășurare.

Operațiunea teroristă din seara de joi, în care sau fost arestate patru persoane, dar s-a soldat și cu rănirea unei femei atinse de gloanțe, Neil Basu a precizat că persoana rănită ‘este în continuare la spital în stare gravă, dar stabilă‘.

În total au fost arestate în cursul acestei operațiuni șase persoane toate suspectate de terorism, respectiv un adolescent în vârstă de 16 ani, două femei în vârstă de 20 și 28 de ani, doi bărbați de asemenea în vârstă de 20 și 28 de ani și încă o femeie în vârstă de 43 de ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: