15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Autoritatile din enclava britanica Gibraltar au acuzat o nava militara spaniola de incalcarea apelor teritoriale.

Un vas spaniol a fost oprit de nava militara britanica Scimitar si i s-a ordonat sa paraseasca apele Gibraltarului. Marina Regala raspunde la orice incursiuni maritime ilegale in apele teritoriale ale Gibraltarului britanic.

Ministerul de Externe al Spaniei a reactionat comunicand telefonic agentiei Reuters ca nu este vorba de o incursiune ilegala, ci de „utilizarea apelor noastre”, „Spania nu recunoaste alte drepturi si situatii referitoare la Regatul Unit in spatiile maritime care nu sunt incluse in articolul 10 al tratatului de la Utrecht”, a aratat un purtator de cuvant al diplomatiei spaniole.

Amintim ca ministrul spaniol de Externe,
Alfonso Dastis, a facut un apel la calm, dupa ce liderul conservator britanic Michael Howard isi afirmase convingerea ca premierul Theresa May nu s-ar da inapoi sa intre in razboi pentru Gibraltar.

Subiectul enclavei britanice din Spania este tratat separat in cadrul negocierilor pentru Brexit.

- Advertisement -

Unul dintre principiile de baza ale retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeana, prevazut de Consiliul European, este ca dupa iesirea din UE, niciun acord cu Regatul Unit nu se poate aplica Gibraltarului fara un acord prealabil cu Spania.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: