15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Autoritatile de la Londra au plătit sute de milioane de lire în costuri ascunse pentru un avion de luptă

Presa britanică a acuzat autoritatile de la Londra că a plătit sute de milioane de lire sterline în costuri ascunse pentru un avion de luptă de ultimă generaţie care nu va putea funcţiona cum trebuie din cauza reducerilor în domeniul apărării.

Conform unui articol publicat de The Times în urma unei investigaţii, avionul F-35 Lightning II, care a fost descris ca fiind ‘cel mai puternic şi complet’ avion de luptă din istorie, va costa Marea Britanie între 77 de milioane şi 100 de milioane de lire fiecare.

Publicaţia afirmă că contribuabilii britanici vor suporta cheltuieli de peste 150 milioane de lire sterline pentru fiecare dintre avioanele de luptă de ultimă generaţie, având în vedere costurile suplimentare pentru elemente precum actualizarea software-ului, piese de schimb şi iniţiativele legate de reducere a cheltuielilor, costuri ascunse în contractele de apărare cu SUA care nu au fost incluse în cifrele date publicităţii.

Raportul citează surse militare care au afirmat că au temeri cu privire la avionul care continuă să dea rateuri, descrise de un fost ofiţer ca fiind ‘extrem de patetice‘.

- Advertisement -

Ziarul britanic citează de asemenea experţi independenţi care au afirmat că modelul F-35 Lightning II depăşeşte cu mult bugetul, este plin de probleme legate de sistemul de software şi potenţial nesigur, scrie agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: